Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsver, ka no iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) sagaida mērķtiecīgu rīcību iekšlietu sistēmas darba uzlabošanā. Šādu nostāju Kariņš paudis pēc 19. aprīlī notikušās tikšanās ar iekšlietu ministru Ģirģenu un Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku.

Tikšanās laikā Ģirģens un Ruks sniedza Kariņam informāciju par aktuālo situāciju noziedzības novēršanā. Ministru prezidents uzsvēra, ka sabiedrības drošība ir galvenā prioritāte, iekšlietu ministram un atbildīgajiem dienestiem jāstrādā efektīvi, lai iespējami ātri atklātu smagu un sabiedrībā plašu rezonansi izraisījušu noziegumu īstenotājus.

Gan Kariņš, gan Ģirģens bija vienisprātis, ka, lai būtiski uzlabotu Valsts policijas darbu noziegumu atklāšanā, nepieciešams atjaunot augstāko mācību iestādi tiesībaizsardzības jomā, kurā tiktu sagatavoti augsta līmeņa profesionāļi darbam policijā.

"Esmu gandarīts par sarunu ar Ministru prezidentu un piekrītu viņa pozīcijai, ka iekšējā drošība valstī ir jāstiprina. Pēdējos divos gados ir uzsāktas būtiskas reformas iekšlietu struktūrās, un ir arī jūtams rezultāts organizēto grupējumu un organizētās noziedzības mazināšanā. Taču uzsveru, ka vēl ir jāsper daudzi nozīmīgi soļi Valsts policijas darba un kapacitātes stiprināšanā, un daudzos jautājumos tā ir valstiska izšķiršanās, piemēram, iekšlietu dienestos strādājošo algu jautājums, policijas akadēmijas atjaunošana un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanu," sacīja Ģirģens.

Pirmdien, 19. aprīlī, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu un Valsts policijas vadību pārrunā pēdējā laikā Latvijā pastrādātos aukstasinīgos noziegumus un dabu pie to atklāšanas, liecina aģentūras LETA publicētā informācija.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pagājušajā trešdienā,14. aprīlī, pie "Mēbeļu nama" savā automašīnā tika nogalināts futbola aģents Romāns Bezzubovs, kurš ar "Volkswagen Touareg" no kādas šķērsielas piebrauca krustojumam ar Gunāra Astras ielu, uz kuras to jau gaidīja BMW X5. Tiklīdz "VW Touareg" vēlējās nogriezties uz G. Astras ielu, BMW X5 tam aizšķērsoja ceļu un sāka šaut pa atvērto aizmugurējā pasažiera logu. Pēc brīža atvērās arī priekšējā pasažiera logs.

Drīz pēc tam "VW Touareg" vadītājs taranēja ceļu aizšķērsojušo BMW X5 un uzsāka bēgšanu pa G. Astras ielu. Līdzi brauca arī melnais "BMW X5".

Tāpat ziņots, ka nākamās dienas rītā Mežaparkā atrasta dedzināta BMW markas automašīna, kas ir saistīta ar futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!