Foto: PA Wire/Scanpix/LETA

Iekšlietu ministrija sadarbībā ar pašvaldībām iecerējusi izveidot vienotu videonovērošanas tīklu visā Latvijā, lai veicinātu noziegumu atrisināšanu un celtu vispārējo drošības līmeni valstī, ceturtdien preses konferencē pavēstīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ministrs norādīja, ka jaunais novērošanas tīkls tiks veidots, ievērojot datu aizsardzības regulējumu.

Viņš skaidroja, ka panākta vienošanās, ka pašvaldības aktīvāk sadarbosies ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, lai, pilsētās ieviešot novērošanas kameras, tās būtu ērti pieslēdzamas kopējai sistēmai.

Tāpat panākta konceptuāla vienošanās ar Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju par iespējamību attīstīt videonovērošanas tīklus dažādos daudzdzīvokļu mikrorajonos.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks norādīja, ka iecerēts veidot vienotu sistēmu, kurai varētu piekļūt tikai autorizēts personāls — tiesībsargājošās iestādes, izmeklējot noziegumus.

Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Gints Kaminskis uzsvēra, ka nepieciešams veicināt sadarbību starp valsti un pašvaldībām. "Šī rīta ziņa par to, ka Latvijas kameras tiks saslēgtas vienotā tīklā, ir apsveicama," sacīja Kaminskis.

Viņš arī piebilda, ka vairākās pašvaldībās novērošanas sistēmas jau ir saslēgtas vienotos tīklos.

Ministrs preses konferencē gan neminēja konkrētu datumu, kad šāda sistēma varētu tikt ieviesta.

Sanāksmi, kurā tika pārspriesti šie jautājumi, Ģirģens sasauca pēc 14. aprīlī notikušās futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības Purvciemā.

Izmeklētāji Mežaparkā ir atraduši automašīnu, kas, visticamāk, tika izmantota slepkavības paveikšanā. Automašīna naktī uz ceturtdienu tika nodedzināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!