Foto: LETA

Situācija ir nopietna. Šobrīd satikties ar jebkuru cilvēku ārpus savas mājsaimniecības faktiski ir bīstami, trešdien raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)

Taujāts par cilvēku uzticību valdībai un vēlmi ievērot noteiktos drošības pasākumus premjers bija tiešs: "Kam vēl ir jānotiek, lai visa sabiedrība izprastu situācijas nopietnību. Mums katru dienu mirst daudz cilvēki, arī ārsti un mediķi. Mūsu slimnīcas ir pārslogotas. Lūdzu neciemojamies, satikties ar jebkuru cilvēku ārpus savas mājsaimniecības faktiski ir bīstami," uzsvēra Kariņš.

Premjers intervijā arī atkārtoti pauda cerību, ka valdībai raiti izdosies atrast jaunu veselības ministru.

Valdības vadītājs arī atzina, ka viņam šobrīd liela baža ir par vakcinācijas tempu. "Tās vakcīnas, kas atnākušas, vairāk sēž noliktavā, nekā tiek potētas". Tāpēc visi resursi jāvelta, lai vakcinācija notiktu maksimāli ātri, uzsvēra valdības vadītājs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Kariņš otrdien izteica neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) un ir informējis par to arī valdību veidojošo partiju pārstāvjus. Ministru prezidents atbilstoši koalīcijas partiju sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību "Attīstībai/ Par" virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!