Foto: Valsts kanceleja

Covid-19 vakcinācijas pretiniekiem ir jāuzņemas atbildība par meliem un ļaunprātīgu sabiedrības musināšanu, pirmdien preses konferencē pēc koalīcijas sanāksmes uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lai arī koalīcijas partneri pirmdien diskutēja par stingrāku ierobežojumu nepieciešamību pret Covid-19 nevakcinētajiem, premjers preses konferencē pauda dusmas par vakcinācijas pretiniekiem.

Viņš uzsvēra, ka tiem atsevišķajiem Saeimas deputātiem un pseidopolitiķiem, kuri musina cilvēkus nevakcinēties, būtu jāuzņemas nopietna atbildība par situāciju valstī.

"Šie cilvēki, kas mēģina iedzīvotājiem iestāstīt, ka pandēmijas nav, Covid-19 nepastāv un nevajag vakcinēties, viņi melo. Viņiem jāuzņemas nopietna atbildība par nopietnajām sekām, kas izriet no ļaunprātīgas musināšanas," sacīja Kariņš.

Viņš pauda pārliecību, ka galvenais visā pandēmijas situācijā ir un paliek vakcinēšanās pret Covid-19, jo tādējādi pasargājam sevi un savus tuviniekus.

Jau ziņots, ka pirmdien koalīcijas partneri pauduši atbalstu stingru drošības pasākumu ieviešanai, tostarp iespējai nodrošināt pakalpojumus tikai pret Covid-19 vakcinētajiem un šo slimību pārslimojušiem, pēc koalīcijas partneru sanāksmes mediju pārstāvjiem atzina veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP)

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) informēja, ka pirmdien koalīcijas partneri uzklausīja ziņojumu par situāciju slimnīcās, un patlaban vēl netika skatīti konkrēti epidemioloģiskās drošības pasākumi, tomēr par tiem tiks lemts otrdienas rītā gaidāmajā Krīzes vadības padomes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!