Foto: F64
Par spīti tam, ka darbs pie sadarbības dokumentiem būs ilgāks nekā sākotnēji plānots, premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) vēl joprojām cer, ka Saeimā balsojums par valdību varētu notikt nākamnedēļ.

Trešdien Ministru prezidenta amata kandidāts Kariņš ar jaunveidojamās valdības ministru amata kandidātiem, valdību veidojošo Saeimas frakciju un partiju vadītājiem turpināja darbu pie valdības deklarācijas, sadarbības līguma un fiskālās disciplīnas līguma sagatavošanas.

Pēc kārtējās darba sanāksmes premjera amata kandidāts žurnālistus informēja, ka politiķi vienojušies par fiskālās disciplīnas līguma saturu. Līdz ar to ir panākta vienošanās par vienu no trim sadarbības dokumentiem. Tuvākajā laikā plānots panākt vienošanos par sadarbības līgumu, vēl ir jāturpina diskusijas par vienu punktu.

Kariņš gan neatklāja, par kuru punktu tieši plānotas diskusijas. Taču, kā iepriekš ziņots, otrdien bijušas būtiskas domstarpības par koalīcijas deputātu pienākumu neatbalstīt ministru demisijas pieprasījumus un opozīcijas likumprojektus bez saskaņošanas.

Tāpat potenciālajiem sadarbības partneriem ir jāturpina darbs pie valdības deklarācijas. Kā skaidroja premjera amata kandidāts, šobrīd politiķi ir vienojušies par aptuveni trešdaļu deklarācijas. Viņš uzsvēra, ka atmosfēra potenciālo sadarbības partneru vidū ir lietišķa.

Lai gan iepriekš nebija plānots, arī piektdien politiķi pulcēsies uz tikšanos. Līdz ar to darbs pie sadarbības dokumentiem būs ilgāks nekā gaidīts. Taču par spīti tam Kariņš vēl joprojām strādā ar domu, ka balsojums par valdību Saeimā norisināsies nākamnedēļ.

Pirmdien, 21. janvārī, Kariņš plāno tikties ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

"Nākamās nedēļas laikā, ja viss ies gludi, mēs pat varētu apstiprināt valdību," iepriekš pauda premjera amata kandidāts.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!