Robežsardzes Galvenās pārvaldes Informācijas pārvaldes priekšnieks Sandris Plaudis iesniedzis atlūgumu pēc tam, kad Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Gunārs Dāboliņš piedāvājis Plaudim kļūt par Latgales teritoriālās pārvaldes priekšnieku.
Dāboliņš informēja, ka pieņēmis Plauža atlūgumu, kurā izteikts lūgums atbrīvot Plaudi no ieņemamā amata pēc paša vēlēšanās. "Mēs piedāvājām Plaudim pastāvīgu un atbildības pilnu amatu uz austrumu robežas, lai cīnītos ar pārrobežas noziedzību, bet viņš atteicās," norādīja Dāboliņš. Viņš uzsvēra, ka šajā amatā Plaudim būtu "vara, nauda un cilvēki", bet Plaudis piedāvājumu noraidījis.

Dāboliņš informēja, ka šo amatu piedāvājis vēl trim cilvēkiem, no kuriem divi jau devuši savu piekrišanu, bet viens lūdzis nedaudz laika pārdomām. Līdz 2003. gada 5. janvārim jaunais Latgales teritoriālās pārvaldes priekšnieks būs atrasts, solīja Dāboliņš.

Plaudis skaidroja, ka jaunā amata pildīšanai viņam būtu jāpārceļas uz dzīvi Latgalē, kas viņam esot nepieņemami, jo " visu dzīvi esmu bijis rīdzinieks".

Lai gan Dāboliņš uzsvēra, ka Plaudis varēja turpināt darbu līdzšinējā amatā, tomēr Plaudis pauda uzskatu, ka "ja man piedāvā citu darbu, tātad ir neapmierināti ar manu līdzšinējo darbību".

Viņš norādīja, ka "piedāvāto amatu neuztvēru kā paaugstinājumu, bet gan kā sūtīšanu uz dziļu lauku nostūri, kam dzīves laikā labi ja trīs reizes esmu izbraucis cauri".

"Nosvinēšu svētkus un tad sākšu domāt, ko darīt tālāk. Teorētiski es jau biju gatavs aiziet no darba, biju jau par to brīdinājis, bet nedomāju, ka tas notiks tik ātri. Bet rokas, kājas un galva man ir, gan jau tikšu galā," sacīja Plaudis.

Plaudis 2000. gada sākumā vēlējās aiziet no tolaik ieņemamā Iekšlietu ministrijas (IeM) Smago noziegumu atklāšanas koordinācijas pārvaldes priekšnieka amata, bet pēc tikšanās ar Valsts policijas priekšnieku Juri Rekšņu atlūgumu atsauca. Tomēr gada beigās Plaudis panāk savu pārcelšanu darbā uz Valsts robežsardzi.

Plaudis dzimis 1961. gadā. 1984. gadā viņš sāka strādāt iekšlietu sistēmā un no 1995. gada līdz 2000. gada septembrim bija IeM Valsts policijas Smago noziegumu atklāšanas koordinācijas pārvaldes priekšnieks, bet tad sāka strādāt Valsts robežsardzē.

Jau vairākkārt vēstīts, ka šā gada nogalē no darba aizgājuši vairāki iekšlietu sistēmā augstus amatus ieņēmuši darbinieki, turklāt vairāki no viņiem - Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Andris Staris, IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Normunds Beļskis un Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars - to motivējuši ar personīgajiem iemesliem. Savukārt pēc IeM un tās struktūrās ierosinātajām dienesta pārbaudēm atlūgumus iesnieguši Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) priekšnieks Igors Krasovskis un RGPP kārtības policijas priekšnieks Valdemārs Hmeļevskis. Valsts policijas Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Ivars Stūrainis, savukārt, kā atlūguma iemeslu minēja aiziešanu pensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!