Protesta akcija Doma laukumā un grautiņi Vecrīgā, to sekas un cēloņi, politiķu reakcijas un Valsts prezidenta nosacījumi par Saeimas atlaišanu– tie ir šīvakara "Kas notiek Latvijā?" debašu galvenie temati.
Pēc vakardienas notikumiem Doma laukumā un Vecrīgā, un to turpinājuma šodien, sabiedriski politiskajā telpā nesaraujami saistīti vairāki jautājumu virzieni - protestu saturs un forma, varas dialogs ar sabiedrību, izmaiņas valsts pārvaldē un varas funkcionēšanas principos, versijas valsts ekonomikas atveseļošanā.

Vai policijas darbs vakar Vecrīgā bija profesionāls vai apšaubāms, vai konkrēto notikumu iemesli ir bezatbildīga opozīcijas iniciatīva, provokācijas vai vēl kas cits - par šiem jautājumiem vēl un vēl nepieciešami argumenti, lai vērtētu gan iekšlietu ministra, gan Doma laukuma protesta rīkotāju, gan citu atbildību, un, jo īpaši, apspriestu versijas par masu pasākumu ierobežošanu.

Vienlaikus notikušā cēloņi saistās ne jau ar konkrētiem notikumiem, bet ar ilgāku procesu varas un sabiedrības attiecībās, kas šobrīd sasniedzis jaunu kritisko robežu. Līdz ar to politiķu savstarpējās laipnības gan vakar vakarā, gan šodien atkal un atkal liek atgriezties pie jautājuma par to, vai un kāda iespējama politiskās varas sastāva un stila maiņa, lai mazinātu sabiedrības neuzticību.

Savukārt Valsts prezidenta reakcija uz notikušo un ultimatīvās prasības parlamentam un valdībai, ar pieļāvumu atlaist Saeimu pēc 31.marta, ir bezprecedenta notikums Latvijas politikā, kas liek spriest, cik šīs prasības ir adekvātas notiekošajam, kādi ir to izpildes varianti un vai tas var risināt augšminētās problēmas.

Raidījumā piedalīties aicinātas valsts pirmās personas, pozīcijas un opozīcijas politiķi, 13.janvāra notikumu aculiecinieki un sabiedriski politisko procesu analītiķi.

Raidījuma sākums plkst. 21.20 LTV 1.kanālā, "Kas notiek Latvijā?" internetā - www.knl.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!