Sabiedrībā aktualizēto jautājumu par Brīvības pieminekļa laukuma izbūvi - tā nepieciešamību vai arī tā nebūvēšanu, skatīs monumeta Atjaunošanas fonda pilnsapulcē 10.novembrī, informēja fonda priekšsēdētājs Raimonds Bulte.
Fonda priekšsēdētāja vietnieks Raimonds Aide BNS sacīja, ka šobrīd - pēc sabiedrības noraidošās attieksmes par laukuma izbūvi, fonda biedri ir sašķēlušies divās daļās. Viena daļa vēlas turpināt darbu pie laukuma izbūves, bet otra daļa sākusi apšaubīt laukuma nepieciešamību.

Fonda dibināšanas statūtos norādīti trīs darbības virzieni - Brīvības pieminekļa restaurācija, tā popularizēšana un laukuma izbūve, kā to iecerējis monumenta autors Kārlis Zāle.

Tā kā pret laukuma izbūvi ir Valsts kultūras pieminekļa aizsardzības inspekcija, arhitekti un citi speciālisti, fonda biedriem nav vienotas nostājas šajā jautājumā, sacīja Aide.

Daudzi uzskata, ka būtu jāveic plaša sabiedriskā aptauja, kurā noskaidrotos sabiedrības vairākuma viedoklis. Šādai nostājai piekrīt arī fonda priekšsēdētājs, kurš laukumu vēlētos, bet par būtiskāko uzskata sabiedrības viedokli, jo izbūvi var veikt tikai par tautas līdzekļiem.

Tāpat fonda veiksmīgu darbību apdraudot valdes un priekšsēdētāja vēlēšanas pilnsapulcē, jo pastāvot iespēja, ka pašreizējais priekšsēdētājs Raimonds Bulte atteiksies trešo reizi vadīt fondu.

Bulte BNS sacīja, ka viņam tiešām bijušas domas atteikties no amata, jo šajā laikā piedzīvoti daudzi personīgi pārmetumi un apvainojumi, viņš ziedojis fondam savu brīvo laiku un arī līdzekļus.

Tomēr pēc pārdomu brīža Bulte nolēmis pieņemt priekšsēdētāja amatu, ja viņu izvirzīs, jo "uzskatu par negodīgu rīcību, ja es pametīšu visu šo lietu, līdz galam nenokārtojot visas finansiālās saistības," sacīja Bulte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!