Foto: Publicitātes foto
Ar vairākiem nozīmīgiem notikumiem Ķekavas novadā tika sagaidīta Starptautiskā sociālo darbinieku diena, ko ik gadu visā pasaulē atzīmē novembra otrajā otrdienā.

Pārgriežot tradicionālo sarkano lenti, 12. novembrī tika atklāts jaunais Ķekavas sociālās aprūpes centra lifts, kas turpmāk cilvēkiem ar kustību traucējumiem atvieglos nokļūšanu gan uz sociālo aprūpes un dienas centru, gan uz sociālo dienestu.

Pēc Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieka sociālajos jautājumos Igora Malinauska uzrunas klātesošie ar jauno liftu devās uz sociālās aprūpes centra vajadzībām renovētajām jaunajām telpām ēkas trešajā stāvā, lai kopā ar Ķekavas novada sociālā darba veicējiem un sociālā centra iemītniekiem atzīmētu Starptautisko sociālo darbinieku dienu.

Uzrunājot sociālā darba veicējus un sociālos darbiniekus, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks uzsvēra: "Katrs cilvēks nāk pasaulē ar kādu vēstījumu, un katram ir lemts atrast savu misiju. Manuprāt, jūs esat to atraduši – būt par sargeņģeli tiem cilvēkiem, kuriem dzīvē tik viegli neklājas. Jūsu līdzjūtība dziedē, stiprina un iedvesmo darīt labu ikvienam. Paldies jums par nesavtīgo darbu un sirdssiltumu! Lai jums pietiek spēka un pacietības turpināt šo svētīgo darbu!"

Sociālā aprūpe Ķekavas novadā ir viena no prioritātēm, darbs ir cieši saistīts ar problēmām un negācijām. Sociālais darbinieks nav tikai profesija, bet gan aicinājums. Tie ir cilvēki, kas diendienā slīpē savu profesionalitāti, strādājot šajā nebūt ne vieglajā profesijā, un ir pelnījuši vismaz reizi gadā saņemt īpašu atzinību.

Ķekavas sociālās aprūpes centra vadītāja Ingūna Zirne stāsta, ka telpu rekonstrukcija ilgusi gandrīz gadu. Papildus telpas ļaus paplašināt sociālās aprūpes pakalpojumu klāstu, uzņemt vairāk klientu, uzlabos dzīves apstākļus kā iemītniekiem, tā darbiniekiem. Arī lifts ir ilgi lolots sapnis un dzīves nepieciešamība, lai būtu iespējams nodrošināt kvalitatīvus un katram pieejamus sociālos pakalpojumus Ķekavas novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!