Foto: Reuters/Scanpix

Ir vairāki iemesli, kāpēc Latvijas vidējās izglītības atestāts Kembridžas Universitātē neder, Latvijas Televīzijai elektroniskā vēstulē skaidrojis šīs augstskolas pārstāvis.

Viens no iemesliem, kāpēc tas netiek uzskatīts pa konkurētspējīgu, ir to cilvēku zināšanas, kas iepriekš pretendējuši uz iekļūšanu šajā universitātē, piektdien par Kembridžas Universitātes atbildi informēja raidījums "Panorāma".

Otrs iemesls ir informācija no atbildīgajām iestādēm - gan Lielbritānijas augstskolu un koledžu uzņemšanas serviss, gan aģentūra, kas apkopo informāciju par izglītību citās pasaules valstīs, ir norādījušas, ka Latvijas atestāts nav pielīdzināms "A" līmenim Lielbritānijā.

Savukārt Kembridža uzņemot tikai jauniešus ar visaugstākajiem sasniegumiem.

"Panorāma" vēsta, ka, atšķirībā no citām valstīm, par kurām dati apkopoti vēl šogad, pretim Latvijas vārdam ir atzīme, ka tā pēdējo reizi pārbaudīta 2010.gadā.

LTV vēstīja, ka jaunieši, kas vēlas studēt ārzemēs, ar Latvijā iegūto vidusskolas diplomu nevar iestāties citās ārzemju augstskolās, jo tās neatzīst Latvijas centralizēto eksāmenu rezultātus.

Kembridžas Universitātes studenti no Latvijas iepriekš atklājuši savu skatījumu uz šīs situācijas iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!