Foto: F64

Saistībā ar piektdien uzņēmuma "Biolars" teritorijā, Brīvības gatvē 222, uzieto lielo daudzumu ķīmisko vielu, tiks veikti vides un kanalizācijas ūdeņu piesārņojuma testi, informēja Valsts vides dienestā (VVD).

VVD inspektori pirmdienas rītā ir paņēmuši augsnes paraugus, lai identificētu iespējamo vides piesārņojumu. Savukārt uzņēmuma "Rīgas ūdens" pārstāvji ir paņēmuši paraugus no pilsētas kopējās kanalizācijas sistēmas.

Vides inspektori strādā arī ar uzņēmuma "Biolars" rūpnīcu Olainē un ar atkritumu apsaimniekotāju "Corvus Company", ar kuru šim uzņēmumam ir līgums par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, Daugavgrīvas ielā. Tiek veikta pilna teritorijas apsekošana un grāmatvedības datu pārbaude.

Nedēļas nogalē no teritorijas Brīvības gatvē 222 izvesto nezināmas izcelsmes bīstamo ķīmisko vielu paraugi ir nodoti akreditētai laboratorijai ekspertīzes veikšanai. Šodien turpināsies bīstamo atkritumu izvešana no Brīvības gatves 222 iekštelpām, lai novērstu nepiederošu personu piekļūšanu tām.

VVD patlaban nesniedz informāciju, cik ilgi ķīmiskās vielas ir bijušas šajā teritorijā, kā tās tur nonākušas un kas par to atbildīgs. VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča informēja, ka patlaban šie jautājumi tiek skaidroti.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Ūnijas ielā, uzņēmumam "Biolars" piederošā īpašumā piektdien, 25.novembrī, atklāts liels daudzums bīstamu ķīmisku vielu. VVD tika saņemta informācija, ka Brīvības gatvē 222 dažādos iepakojumos lielā daudzumā atrodas ķīmiskas vielas, tostarp bārija hidroksīds. Brīvības gatve 222 ir izbijusi rūpnieciska teritorija, kur tagad iekārtotas daudzu uzņēmumu telpas.

Ķīmisko vielu teritorijā konstatējuši "Latvijas Gāzes" darbinieki, kuri šajā teritorijā bija atklājuši nelikumīgu gāzes pieslēgšanu.

Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars" specializējas eksperimentālās izstrādēs ķīmijas jomā, tehnoloģiski sarežģītu ķīmisko produktu ražošanā, laku un krāsu rūpniecības pusproduktos, kā arī ražo gatavus laku un krāsu izstrādājumus, celtniecības, auto un sadzīves ķīmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!