Vizītes laikā Ķīnā trešdienas naktī miris Saeimas deputāts Juris Sinka, informēja Saeimas preses dienestā. Saeimas vārdā līdzjūtību Sinkas tuviniekiem un piederīgajiem izteicis Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.
Saeimas deputāti Modris Lujāns, Pēteris Apinis, Aleksandrs Kiršteins un Sinka Ķīnā atradās pēc Ķīnas ārlietu institūciju uzaicinājuma. Atgriešanās Latvjā bija paredzēta 8.apīlī.

Juris Sinka miris no sirdslēkmes, aģentūru LETA informēja Ķīnas ziņu aģentūras "Siņhua" Baltijas birojā.

30.martā pirms vēlu vakarā ieplānotās Latvijas delegācijas došanās atpakaļceļā Sinka kavējies un lūdzis viņu nedaudz pagaidīt, taču tā arī nav atnācis.

Uztraukušies par deputāta prombūtni, Latvijas delegācijas locekļi, kuru vidū bija arī Latvijas vēstnieks Ķīnā Einars Semanis, iegājuši deputāta viesnīcas numurā un atraduši viņu jau mirušu.

Pēc "Siņhua" sniegtās informācijas, Sinkas nāve iestājusies no pēkšņas sirdslēkmes, ko esot apstiprinājis delegācijas sastāvā esošais savienības "Latvijas ceļš" (LC) deputāts, kurš pēc profesijas ir ārsts.

Kā aģentūra LETA noskaidroja LC Saeimas frakcijā, no LC Latvijas parlamentāriešu delegācijā komandējumā uz Ķīnu bija devies ārsts Pēteris Apinis.

Sinka Saeimā ievēlēts no apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" saraksta. Viņš dzimis 1927. gadā, precējies. Dzīvoja Rīgā. Sinka 1953.gadā beidzis Oksfordas Universitāti Lielbritānija ar bakalaura un maģistra grādiem filozofijā, politoloģijā, tautsaimniecībā, kā arī 1946.gadā Latviešu ģimnāziju Altgargē, Vācijā.

Viņš bija Latvijas delegācijas vadītājs Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, kuras sēdēs asi uzstājās pret Krievijas rīcību Čečenijā. Saeimā Sinka darbojās Ārlietu komisijā Eiropas lietu komisijā, kur bija priekšsēdētāja biedrs, Baltijas lietu apakškomisijā, kā arī vairākās starpparlemtnu sadarbības grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!