Foto: LETA
Rīgas pašvaldība izpildīs Administratīvās apgabaltiesas spriedumu atjaunot Ķīšezera krasta līniju, kāda tā bija pirms prettiesiskās būvgružu izbēršanas, pašreiz gan vēl nav zināms, kad šie darbi varētu tikt veikti, bet to izmaksas būs lēšamas vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Inga Ivanova sacīja, ka tiks izvērtēta pašreizējā situācija Ķīšezera krastā, pēc kā tiks sagatavota darbu izmaksu tāme.

Departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš sacīja, ka pašvaldībai tiesas spriedums būs jāpilda, tomēr, vērtējot situāciju no vides viedokļa, šādi darbi nebūtu veicami, jo būvgruži teritorijā izbērti vismaz pirms 15 gadiem. "Tas nozīmē, ka pašreiz tie būvgruži jau apauguši ar sūnām, tur radusies kaut kāda dzīvība, un tagad ekskavators brauks un visu izārdīs. Pēc laika jau situācija, protams, atkal nostabilizēsies," skaidroja Kļaviņš.

Viņš pastāstīja, ka savulaik pašvaldība sakārtojusi sev piederošo zemesgabalu pie Ķīšezera, pārējās piemēslotajās teritorijas sakārtošana bijusi valsts atbildība līdz brīdim, kad publiskie ūdeņi tika nodoti pašvaldības pārvaldībā. Pašreiz ar tiesas spriedumu šīs teritorijas sakārtošanu uzdots veikt pašvaldībai.

Kļaviņš nevarēja informēt, kad varētu tikt sākti teritorijas sakārtošanas darbi, jo pašreiz vēl jāizstrādā to izmaksu tāmes. Nepieciešamo finansējumu Mājokļu un vides departaments attiecīgi lūgs piešķirt, lai varētu izpildīt tiesas spriedumu. Vides pārvaldes vadītājs nevarēja nosaukt konkrētu izmaksu summu, taču norādīja, ka izmaksas nebūs mazas - vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā.

Kā ziņots, ir stājies spēkā Administratīvās apgabaltiesas spriedums, ar kuru apmierināts Mežaparka Attīstības biedrības pieteikums par pienākuma uzlikšanu Rīgas domei izvest būvgružus no Rīgas domei piederošās teritorijas iepretim Ezermalas ielai 20 B un atjaunot Ķīšezera krasta līniju, kāda tā bija pirms prettiesiskās būvgružu izbēršanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!