Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi, kurā izvērtēs, vai Jelgavas mērs Andris Rāviņš nav pieļāvis interešu konfliktu, iegādājoties automašīnu "Volvo S80", ko viņš iepriekš piecus gadus lietojis kā dienesta mašīnu.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs apliecināja, ka birojs ir saņēmis sabiedrības par atklātību "Delna" iesniegumu un KNAB vērtēs Jelgavas pašvaldības amatpersonas rīcības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" prasībām, veicot darījumu par automašīnas iegādi.

"Firma ir ļoti būtiski, kā šķiet, nākusi pretim, pārdodot automašīnu zem tirgus cenas amatpersonai, kas tieši vai netieši lemj par automašīnas iepirkumu veikšanu no šīs pašas firmas pašvaldības vajadzībām. Šis gadījums ir bijis pietiekami nopietns, lai "Delna" jau aizsūtītu KNAB iesniegumu, lūdzot izvērtēt interešu konfliktu un, iespējams, pat nopietnāku likumpārkāpumu," iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" teica "Delnas" priekšsēdētājs Kristaps Petermanis.

Raidījums paskaidroja, ka Rāviņa amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņš automašīnu iegādājies par 3859 latiem. Taču Jelgavas mērs apgalvo, ka par automašīnu samaksājis vairāk nekā sešus tūkstošus latu.

Pēc viņa teiktā, atšķirība starp deklarācijā norādīto un reālo summu radusies tādēļ, ka deklarācijā, iespējams, nav norādīts pievienotās vērtības nodoklis (PVN).Tomēr "Panorāmas" rīcībā esošais rēķins par automašīnas iegādi liecina, ka automašīna iegādāta par 6700 eiro (4708 latiem) un deklarācijā norādīta automašīnas cena bez PVN.

Rāviņš Jelgavas pilsētas mēra amatā ievēlēts 2001.gada 26.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!