Foto: LETA

Šobrīd Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā ir viena pārbaude, kas saistīta gan ar 12. Saeimas, gan 13. Saeimas deputātu izdevumu kompensācijām, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

Lai neietekmētu pārbaudes gaitu, plašāku informāciju šajā sakarā KNAB nevar sniegt.

Birojā arī atzīmēja, ka KNAB lietvedībā ir bijuši 12 kriminālprocesi, kas saistīti gan ar 12. Saeimas, gan 13. Saeimas deputātu izdevumu kompensācijām.

Iepriekšminētajos kriminālprocesos pirmstiesas izmeklēšana ir pabeigta, pieņemot lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu.

Šodien notikušajā Saeimas Mandātu un ētikas komisijas sēdē, kurā tika nolemts atbalstīt deputāta Alda Adamoviča (JV) izdošanu kriminālvajāšanai, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurora pienākumu izpildītājs Ando Skalbe atzīmēja, ka gadījumos, kad izmeklēti šie kriminālprocesi, notikušas operatīvās darbības, kas sevī iekļāvušas gan sarunu noklausīšanos, gan personu izsekošanu.

Jau vēstīts, ka skaidrojot deputātiem lietu pret Adamoviču, Skalbe norādīja, ka izmeklēšanu laikā konstatēts, ka deputāts divas reizes pieprasījis kompensāciju par degvielu, kas, izmeklētāju ieskatā, izmantota personīgām vajadzībām. Adamovičs gan piebilda, ka par šiem abiem gadījumiem viņš naudu budžetā atgriezis. Deputāts arī atzina, ka viņš ir pieļāvis kļūdu, taču izcēla, ka tā nav bijusi ļaunprātīga.

Savukārt trešā epizode ir saistīta ar 450 eiro lielo kompensāciju, ko Adamovičs ik mēnesi saņēma par savu dzīvesvietu Rīgā. Izmeklētāju ieskatā, deputāts nav uzturējies telpās, par kurām viņš saņēmis kompensāciju.

Deputāts saviem kolēģiem skaidroja, ka viņš Rīgā jau kopš 2015. gada īrē dzīvokli, kurā kopā ar viņu dzīvojis arī viņa vecākais dēls. Adamovičs atzīmēja, ka laiku no laika viņš palicis sava jaunākā dēla dzīvoklī, kamēr viņa īrētajā dzīvoklī uzturējies vien vecākais dēls. Deputāta ieskatā, šāda rīcība nav traktējama kā likumpārkāpums, jo visas viņa personīgās mantas atradušās dzīvoklī, kas īrēts kopš 2015. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!