Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav guvis apstiprinājumu nelikumībām saistībā ar uzņēmēja Raimonda Štālberga slimošanu, kas ir apsūdzētais tiesas procesā par 7,5 miljonu eiro izspiešanu no uzņēmējas Ināras Vilkastes, sacīja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Ar iesniegumu KNAB pērn vērsās žurnālists Lato Lapsa.

"Veicot pārbaudi par iesniegumā minētajiem faktiem saistībā ar veselības aprūpes iestādes darbinieku iespējamu pretlikumīgu rīcību un izvērtējot biroja rīcībā esošo informāciju, netika iegūtas ziņas, kas satur informāciju par iespējami notikušu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 24.nodaļā par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā," informēja Vitenburgs.

Lapsa iepriekš informēja, ka pērn 24.septembrī, kad Štālbergam vajadzēja stāties tiesas priekšā, tā saņēmusi neoficiālu ziņu, ka apsūdzētais ievietots slimnīcā. 27.septembrī tiesa nosūtījusi pieprasījumu slimnīcai, uz ko arī saņemta oficiāla izziņa.

Pēc žurnālista rīcībā esošām ziņām, 1.oktobrī Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca tiesai nosūtījusi izziņu, kurā paziņots, ka Štālbergs jau kopš 21.septembra ar smagu diagnozi ārstējoties klīnikā Gaiļezers. Viņam noteikta nozīmīga ārstēšana un paredzētas pat ķirurģiskas manipulācijas.

Šo izziņu tiesai izsniegusi medicīnas darbinieku grupa.

Tomēr videoieraksti un fotogrāfijas, ko Lapsa nodevis KNAB rīcībā, neliecina, ka Štālbergs būtu smagi slims un nav varējis ierasties tiesā. Ieraksti un fotogrāfijas, kas uzņemti laikā no 2012.gada 28.septembra līdz 7.oktobrim, liecina, ka Štālbergs nevis atradies slimnīcas palātā, bet gan brīvi pārvietojies, kā arī devies izbraucienos ar automašīnu.

Jau ziņots, ka Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā jau vairākus gadus atradās krimināllieta, kurā par 7,5 miljonu eiro izspiešanu no bijušā Muitas kriminālpārvaldes šefa Vladimira Vaškeviča sievas Ināras Vilkastes apsūdzēts Štālbergs. Pērn 8.novembrī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa uzņēmējam piesprieda septiņus gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu.

Štālbergu iepriekš aizturēja policija par mēģinājumu izspiest naudu no savas biznesa partneres Vilkastes, pretējā gadījumā draudot izplatīt kompromitējošus materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!