Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis interešu konfliktu Rīgas brīvostas pārvaldes noslēgtajā reklamēšanas līgumā ar "Jura Docenko futbola skolu "Alberts"", kuras valdes priekšsēdētājs ir Rīgas brīvostas valdes loceklis, Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (V).

Rīgas brīvostas pārvalde no valdes apstiprinātā mārketinga budžeta naudu atvēlējusi arī līguma slēgšanai ar valdes locekļa Pulka vadīto bērnu un jauniešu futbola skolu "Alberts", kurā trenējas arī politiķa dēls.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts saņēmis Pulka paskaidrojumu, kurā viņš norādīja, ka nav bijis informēts par šāda reklāmas līguma slēgšanu starp Rīgas brīvostu un futbola skolu "Alberts". Pulks arī informēja, ka nav piedalījies ne sarunās par šāda līguma slēgšanu, ne slēdzis līgumu, nedz arī piedalījies lēmuma pieņemšanā par šāda līguma slēgšanu. Līdz ar to Pulks uzskata, ka nav bijis interešu konflikta situācijā.

Pulks nespēja atcerēties, cik lielu naudu futbola skolai atvēlējusi brīvosta, un izvairījās skaidrot, vai tas nav noticis, pateicoties viņa amatam. "Atbalsts izpaužas tā, ka mēs izvietojam reklāmu un par to reklāmu tiek maksāts," skaidroja Pulks.

Pavļuts vērsās KNAB ar aicinājumu izvērtēt, vai šajā gadījumā nav vērojams interešu konflikts un nav pārkāpts likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Līdzīgi rīkojies arī Pulks, 27.martā lūdzot KNAB sniegt atzinumu par to, vai šajā gadījumā ir noticis interešu konflikts.

Deputāts pirmdien informēja, ka ceturtdien saņēmis vēstuli no KNAB, ka pārbaude par minēto faktu ir pabeigta. "KNAB pārbaudes gaitā nekonstatēja, ka jūs kā Rīgas brīvostas valdes loceklis būtu pārkāpis likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus," teikts vēstulē.

Līdzšinējā Ekonomikas ministrijas pārstāvja Rīgas brīvostas valdē Olafa Pulka (V) pilnvaru termiņš beidzās šā gada 8.maijā, tāpēc ekonomikas ministrs aicināja lielākās uzņēmēju organizācijas ieteikt kandidātu, kas Rīgas brīvostas valdē kā viens no valsts pārstāvjiem varētu pārstāvēt Ekonomikas ministriju.

Uzņēmēji šim amatam bija pieteikuši kopumā astoņus kandidātus, bet pēc Ekonomikas ministrijas nominācijas komisijas vērtējuma un intervijām kā piemērotākais Ekonomikas ministrijas pārstāvis tika izvēlēts Ārvalstu investoru padomes ieteiktais Ģirts Greiškalns. Greiškalns absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti. Viņam ir inženierzinātņu bakalaura grāds ekonomikā un ekonomista kvalifikācija starptautisko ekonomisko sakaru organizācijas un plānošanas specialitātē, kā arī maģistra grāds starptautisko ekonomisko sakaru vadīšanā.

Kopš 2006.gada Greiškalns ir Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors, kura pienākumi ir pārstāvēt un risināt padomes biedru apzinātus un ar Latvijas uzņēmējdarbības vides un investīciju jomas konkurētspējas uzlabošanu saistītus jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!