Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Sabiedriski konsultatīvā padome šodien konceptuāli atbalstīja KNAB statusa saglabāšanu un neatkarības stiprināšanu, informēja KNAB.

Šodien padomē KNAB amatpersonas kopā ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par KNAB reorganizāciju un padomes nolikuma projektu. Nevalstisko sektoru pārstāvēja organizācijas "Delna", Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Juristu biedrības, sabiedriskās politikas centra "Providus" un Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvji.

Jautājumā, kas saistīts ar publiskajā telpā izskanējušo informāciju par iespējamo KNAB reorganizāciju, padome izvērtēja Valsts kancelejas (VK) direktores Elitas Dreimanes vadītās darba grupas sagatavotos priekšlikumus un grozījumus KNAB likumā, kā arī Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadītās darba grupas sagatavotos priekšlikumus.

Padome konceptuāli atbalstīja KNAB statusa saglabāšanu un neatkarības stiprināšanu un uzskata par tālāk virzāmu VK direktores vadītās darba grupas izstrādātos priekšlikumus grozījumiem KNAB likumā, izņemot jautājumu par KNAB priekšnieka vietnieku vērtēšanu saistīto komisiju izveidi.

Padome izveidota 2004.gadā ar mērķi nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā.

Jau ziņots, ka IeM valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadītā darba grupa rosinājusi KNAB pievienot IeM resoram.

Savukārt VK vadītā ekspertu darba grupa rosina veikt izmaiņas likumā, kas paredzētu stiprināt KNAB neatkarību Ministru kabineta institucionālā pārraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!