Foto: LETA
Koalīcijas partijas pirmdien pārrunāja jautājumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā, tomēr līdzšinējo pozīciju nemainīja, līdz ar to Latvija pildīs iepriekš uzņemtās saistības.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka šis jautājums tika pārrunāts, tomēr "pašlaik nav tādas kritiskas situācijas, lai mēs vilktu kaut kādas līnijas". Latvija jau paudusi savu pozīciju un tā netiks mainīta, sacīja Kučinskis.

Mainot pozīciju, mēs netiktu uztverti kā nopietns partneris, turklāt drošības situācija tiek kontrolēta, uzsvēra premjers.

"Mēs šo jautājumu pārrunājām, paliekot tajās pozīcijās, kādās valdības bija, kad tā tika izveidota," piebilda Kučinskis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!""Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VLTB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš skaidroja, ka šīs partijas pārstāvji uztraukušies par situāciju Eiropā kopumā kontekstā ar notikumiem Briselē. Tas arī bija iemesls, lai iniciētu šī jautājuma izskatīšanu koalīcijas iknedēļas sanāksmē.

VLTB/LNNK gan saprot, ka Latvija uzņēmusies saistības, kaut nacionālā apvienība pret to iepriekš iebildusi. VLTB/LNNK gribēja noskaidrot situāciju kopumā, kā arī uzzināt par "kritiskajiem punktiem", pie kuriem var aicināt meklēt iespējas, lai pārskatītu saistības, sacīja Bērziņš. Tāpat no premjera saņemts apliecinājums, ka jaunas saistības Latvija neuzņemsies.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka Latvijas nostāja ir konsekventa un mūsu valsts ir prognozējama partnere. Tāpat gadījumā, ja migrācijas plūsma mainītu virzienu un austrumu robeža kļūtu par vājo punktu, arī Latvijai būtu nepieciešama partneru palīdzība, piebilda politiķe.

Jau ziņots, ka pēc 22. martā Briselē notikušajiem teroraktiem partijas "Visu Latvijai!""Tēvzemei un brīvībai/LNNK" politiķis Jānis Dombrava pauda uzskatu, ka Latvijai būtu jāatsakās no lēmuma par 776 patvēruma meklētāju uzņemšanu.

Tomēr koalīcijas partneri jau iepriekš nepauda atbalstu Dombravas ierosinājumam atteikties no lēmuma uzņemt Latvijā 776 patvēruma meklētājus. Arī Ministru prezidents iepriekš paziņoja, ka Latvija negrasās mainīt savu nostāju par noteiktā skaita bēgļu uzņemšanu. Kučinskis uzsver, ka Latvija ir uzņēmusies starptautiskās saistības par 776 bēgļu uzņemšanu un tās pildīs. Turklāt Latvija nevar pievilt savus partnerus Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!