Foto: LETA

Pirmdien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja priekšlikumu atcelt palielināto maksu jeb R zonu par automašīnu novietošanu stāvvietā 11. novembra krastmalā, posmā no Jaunielas līdz Bīskapa gātei un no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei.

Deputāts Valters Bergs (JKP) priekšlikums paredz, ka autostāvvietas maksa tiek atgriezta iepriekšējā zonējumā jeb piešķirta B zonas maksa. Bergs norādīja, ka ar jaunā zonējuma piešķiršanu, par ko iepriekš lēma Rīgas pagaidu administrācija, tika saņemti daudzu iedzīvotāju un Vecrīgas restorānu iebildumi.

Līdzīgu priekšlikumu ierosināja arī Rīgas domes "Saskaņa" frakcija, savukārt Juris Radzevičs (GKR) papildus ierosināja atlīdzināt samaksāto naudas sodu tiem cilvēkiem, kas samaksājuši par R zonu kā par B zonas stāvvietu un par to saņēmuši sodus.

Deputāte Inese Andersone (JV) norādīja, ka kopumā Daugavmala ir laba publiskā ārtelpa, kura šobrīd nav izmantota cilvēku ērtībai, bet tikai kā iespēja novietot savu auto. "Kamēr šo vietu neesam izmantojuši citām funkcijām, tikmēr jādomā kopumā kā izskatās stāvvietu politiku. Šai vietai ar laiku vajadzētu pārvērsties par cilvēciskāku vidi, nekā tas ir šodien," pauda Andersone.

Komitejā tika nolemts sagatavot grozījumus, iekļaujot ierosinājumus, kurus skatīs kādā no nākamajām sēdēm, lai to varētu virzīt izskatīšanai arī domes sēdē.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija pieņēma grozījumus noteikumos, ar kuriem veiktas izmaiņas Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu R zonas teritorijā, samazinot B zonas teritoriju. Tas darīts ar nolūku, lai samazinātu transporta plūsmu Rīgas vēsturiskajā centrā.

Turklāt tika noteikts, ka Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietas bez maksas varēs izmantot arī Rīgas pilsētas svētku laikā.

Turklāt, ja svētku diena - 4. maijs, Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku noslēguma diena un 18. novembris - iekrīt sestdienā vai svētdienā, tad nākamajā darba dienā, kas saskaņā ar likumu noteikta par brīvdienu, maksas autostāvvietas lietošana būs bez maksas.

Savukārt pārceltajās darbadienās maksas autostāvvietas darba laiks noteikts saskaņā ar attiecīgās teritorijas darba laiku sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!