Foto: F64

Ceturtdien, 16.jūlijā, Valsts sekretāru sanāksmē izskatīts Veselības ministrijas sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts, kas paredz atzīt par spēku zaudējušu 2013.gadā valdības apstiprināto koncepcijas projektu par veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modeli, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Pēc 12.Saeimas ievēlēšanas atbilstoši Koncepcijas projekta mērķim izstrādātais Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekts netika iekļauts to likumprojektu sarakstā, kuru izskatīšana būtu turpināma 12.Saeimā.

Kā skaidro VM, "ņemot vērā, ka Koncepcijā iekļautie risinājumi tika ietverti likumu projektos, kurus nevirzīja izskatīšanai 12.Saeimā, kā arī valdības rīcības plānā nav virzīts uzdevums ieviest valsts obligāto veselības apdrošināšanu, nepieciešams koncepcijas projektu par veselības aprūpes finansēšanas modeli atzīt par spēku zaudējušu, jo tas nav realizējams".

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, 2014.gada sākumā VM izstrādāja jaunu veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu, kuru Saeima atbalstīja pirmajā lasījumā.

Tas paredzēja ieviest obligāto veselības apdrošināšanu, sasaistot tiesības uz valsts budžeta apmaksātu veselības aprūpi ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarēšanu un nomaksu. Veselības aprūpes minimumu plānoja nodrošināt visiem valsts iedzīvotājiem neatkarīgi no IIN maksāšanas fakta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!