Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien konceptuāli atbalstīja dažādu jaunu atceres dienu un vienas jaunas atzīmējamās dienas ieviešanu.

Tika atbalstīta Valsts prezidenta Egila Levita augstu novērtētā vairāku Saeimas deputātu iniciatīva papildināt likumu "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" un noteikt 17. martu kā Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienu un 15. oktobri kā Valsts valodas dienu.

Šādu iniciatīvu ierosinājuši Saeimas deputāti Artuss Kaimiņš, Juris Jurašs (JKP), Marija Golubeva (AP), Māris Možvillo (KPV LV), Arvils Ašeradens (JV) un Ritvars Jansons (NA).

Tāpat atbalstīti vēl pirms tam virzītie grozījumi, ko iesnieguši deputāti Andris Kazinovskis, Aleksandrs Kiršteins (NA), Jansons, Janīna Kursīte-Pakule (NA) un Edmunds Teirumnieks (NA), kas paredz 2. martu noteikt par Nacionālo partizānu bruņotās pretošanās atceres dienu.

Konceptuāli atbalstīts arī Saeimā iesniegts rosinājums 21. novembri noteikt par 2013. gada 21. novembra traģēdijas atceres dienu. Zolitūdes "Maximas" traģēdijas gadadienai veltīto priekšlikumu izstrādājuši deputāti Kaimiņš, Jurašs, Golubeva, Možvillo un Gatis Eglītis (JKP).

Komisija šos ierosinājumus apvienojusi vienā likumprojektā un lūgs Saeimai tam noteikt steidzamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!