Konkurences padomes (KP) 2020.gadā izstrādātie pašnovērtējuma rīki uzņēmējiem un publiskām personām izvirzīti starptautiskai "The Antitrust Writing Awards" balvai, informēja KP.

Par KP veikumu ikviens interesents var nobalsot līdz 28. jūnijam.

KP sacenšas kategorijā, kurā pieteikti konkurences iestāžu publiskotie tiesiski nesaistošie instrumenti, piemēram, vadlīnijas, pamatnostādnes, pašnovērtējuma rīki, tirgu uzraudzības, iestāžu ieteikumi un paziņojumi, kuri veicina konkurences kultūru sabiedrībā.

KP piebilda, ka konkursa mērķis ir izcelt aizraujošākās un efektīvākās pasaules konkurences iestāžu darbības prakses, no kurām var mācīties citas iestādes, tādējādi veicinot godīgu konkurenci savās valstīs.

Konkurences uzraugs pērn izstrādāja trīs pašnovērtējuma rīkus uzņēmējiem un publiskām personām, no kuriem divi - pašnovērtējuma rīks uzņēmējiem ar mērķi atpazīt iespējamos karteļa riskus un pašnovērtējuma rīks publiskām personām ar mērķi novērtēt, vai to iesaiste kapitālsabiedrībā ir nepieciešama, - izvirzīti sabiedrības balsojumam starptautiskā konkursā.

Konkursa "The Antitrust Writing Awards" žūrijas sastāvā ir konkurences tiesību piemērotāji, akadēmiķi un padomnieki. Žūrija sabiedrības balsojumam izvirzīja vairāk nekā 100 akadēmiskos rakstus, 100 biznesa rakstus, 14 studentu zinātniskos rakstus, kā arī 60 publikācijas, kuru vidū ir arī KP pašnovērtējuma rīki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!