Foto: DELFI

Labklājības ministrijas (LM) izsludinātajā konkursā uz vakanto Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktora amatu līdz šim ir pieteikušies 11 pretendenti, aģentūrai BNS pastāstīja LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče.

Viņa norādīja, ka pieteikumus vēl var iesniegt līdz 16.aprīlim.

Jau vēstīts, ka pretendentam uz NVA direktora amatu ir jābūt augstākajai izglītībai, jāprot angļu valoda labā līmenī, kā arī jābūt pieredzei organizācijas stratēģijas izstrādē un realizācijā, iestādes budžetu veidošanā, finanšu analīzē un vadībā un projektu izstrādē un realizācijā.

No NVA direktora amata kandidāta tiek prasīta izpratne par informācijas tehnoloģiju lietošanas sistēmu un procesu snieguma pilnveidošanu, pieredze cilvēkresursu vadībā, spējas veidot komandu, motivēt darbiniekus mērķu sasniegšanai. Pretendentam jāspēj sabalansēt dažādu iesaistīto pušu intereses.

Amata galvenie darba pienākumi būs plānot, vadīt, organizēt un uzraudzīt NVA funkciju īstenošanu.

Ziņots arī, ka rīkojums par iepriekšējās NVA direktores Baibas Paševicas atbrīvošanu tika parakstīts saskaņā ar valdības 13.marta lēmumu piemērot NVA direktorei disciplinārsodu ‒ atbrīvošanu no amata. Šādu disciplinārsodu ierosināja piemērot LM, pamatojoties uz disciplinārlietā konstatētajiem pārkāpumiem saistībā ar iestādes budžeta plānošanu. Proti, 2012.gadā NVA atalgojuma fonds ir saplānots, pārsniedzot šā gada valsts budžetā maksimāli pieļaujamo atlīdzības apmēru.

Paševica no amata pienākumu pildīšanas bija atstādināta jau kopš 11.janvāra. Par aģentūras direktores pienākumu izpildītāju tika iecelta NVA direktores vietniece Vivita Pūliņa.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!