Valsts policijā tiek veikta dienesta pārbaude par to, kā saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas Vjačeslava Liscova slepkavībā izmantoto ieroci apsūdzētais Raitis Kononovs apcietinājumā ticis pie mobilā telefona.
Kā informēja Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras virsprokurore Dagmāra Ušča, Kononovs, atrodoties policijas izolatorā, šā gada augustā reizes 11 zvanījis savam advokātam Augustam Pujātam. Noskaidrots arī, ka Pujāts vismaz desmit reizes zvanījis savam klientam uz ieslodzījuma vietu, par ko liecina izdrukas par telefona zvaniem.

Ušča norādīja, ka Pujātam ir bijusi neierobežota iespēja satikties ar savu klientu - viņš kaut desmit reizes dienā varējis ierasties pie Kononova. Prokuratūra gatavo vēstuli Latvijas Zvērinātu advokātu padomei, lai tā izvērtētu Pujāta rīcību. Viņš, zinot, ka klients atrodas ieslodzījumā, pieļāvis sazvanīšanos.

Ņemot vērā šo pārkāpumu, Kononovs no Stabu ielas izolatora pārvietots uz Centrālcietumu. Vienlaikus nodots iesniegums Kriminālpolicijas priekšniekam, lūdzot uzsākt dienesta pārbaudi. Dienesta pārbaude par to, kā mobilais telefons nonācis pie Kononova, vēl nav pabeigta.

Kā ziņots, Kononovam apsūdzība uzrādīta par Krimināllikuma 233.panta 3.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm - šaujamieroča un munīcijas neatļautu iegādi, glabāšanu un realizēšanu, ar kuru pēc šaujamieroča realizācijas izdarīti divi sevišķi smagi noziegumi - tīšas slepkavības.

Paredzams, ka lieta tiks papildināta ar jaunām epizodēm, jo atklāts, ka Kononovs nelikumīgi pircis ne tikai pistoli, ar kuru 14.jūnija rītā ceļā uz darbu nošauts VID Ludzas rajona nodaļas direktors Liscovs, bet no kādreizējā ieroču veikala pārdevēja Vjačeslava Karpova pircis arī vairākus citus ieročus. Prokuratūra 20.jūlijā izvirzīja apsūdzību Karpovam, kurš nelegāli pārdevis "Makarova" sistēmas pistoli, ar kuru nogalināts Liscovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!