Foto: DELFI
Līdz pirmdienas rītam Latvijā reģistrēti 164 647 bezdarbnieki, kas ir par 96 bezdarbniekiem vairāk nekā janvāra beigās, portālu "Delfi" informēja Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica.

Bezdarba līmenis kopumā saglabājies 14,5% līmenī, kas liecina, ka situācija ir stabila. Zemākais bezdarba līmenis vēl joprojām ir Rīgā – 9,9% - un Jelgavā -11,2%, bet lielākais bezdarbs reģistrēts Rēzeknē - 23,1%.

Rīgas reģionā bezdarba līmenis saglabājies nemainīgs - 11% , bet Latgalē un Zemgalē bezdarbs kopš janvāra beigām pieaudzis par 0,1% punktu. Augstākais bezdarba līmenis ir Latgales reģionā – 22,7%, bet pārējos Latvijas reģionos bezdarba rādītāji palikuši nemainīgi.

Uz vienu darba vietu pašlaik pretendē 68 reģistrēto bezdarbnieku, bet pieaudzis ilgstošo bezdarbnieku skaits, kas darba meklējumos ir vairāk kā gadu. To skaits sasniedz 38,3% no reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Neskatoties uz ļoti augsto bezdarbnieku skaitu, tas tomēr ir par aptuveni 30 tūkstošiem mazāks kā pagājušā gada martā, kad bezdarba līmenis sasniedza rekordlielu skaitu – 17,3% no darbspējīgajiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!