Foto: DELFI

Fotoradaru iepirkums nonācis finiša taisnē un otrdien valdība varētu pieņemt gala lēmumu par turpmāko rīcību. Tai var nākties izšķirties - lauzt līgumu un radarus paturēt, vai arī lauzt līgumu un atpirkt tos no kompānijas "Vitronic Baltica un Partneri", otrdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

"Ir finiša taisne. Līgumā bija daudz soļu jāsper, lai līdz tam nonāktu," sacīja Kozlovskis.

Valdībai būs jāizvēlas viens no risinājumiem - lauzt līgumu ar radaru piegādātāju un teikt - "ņemiet radarus un ejiet mājās", vai arī lauzt līgumu un domāt par radaru atpirkšanu.

Tāpat teorētiski pastāv iespēja līgumu par fotoradaru uzstādīšanu uz ceļiem nelauzt.

"Līgums nav izpildīts. Šodien valdība lems par turpmākajiem soļiem," sacīja Kozlovskis. Viņa vērtējumā, "galvenais ir pieņemt valstiski pareizu lēmumu".

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) nesen uzņēmumam "Vitronic Baltica un partneri" deva vēl divdesmit dienas paskaidrojumu sagatavošanai. Uzņēmums tos Valsts policijas vadībai iesniedza pagājušo pirmdien.

Ja VP lauzīs līgumu ar "Vitronic Baltica" par fotoradaru ieviešanu Latvijā, visticamāk, sagaidāmi tiesu darbi, jo uzņēmums šādu lēmumu varēs apstrīdēt. Tiesāšanās rezultātā Latvijai var nākties "Vitronic" atmaksāt aptuveni trīs miljonus latu, kas līdz šim ieguldīti fotoradaru ieviešanai.

Iepriekš pagarinājums uzņēmuma līguma izpildei dots divas reizes.

Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!