Foto: DELFI
"KPV LV" deputātes Linda Liepiņa un Karina Sprūde lēmušas neatbalstīt Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību, liecina politiķu paziņojums sociālajos tīklos.

Sprūde un Liepiņa savos "Facebook" kontos publicējušas identisku paziņojumu. Savu nostāju politiķes pamato, rakstot, ka "Kariņa kungs pat nav pacenties nevienā no "savas valdības" prioritātēm minēt OIK likvidēšanu".

Politiķes arīdzan raksta, ka "mēģinās pierunāt savu labo roku balsojumam "par"", ja Kariņš deklarācijā iekļaus teikumu par OIK atbalsta nelikumību.

Jāatzīmē, ka "KPV LV" par ar OIK atcelšanu publiski iestājās arī priekšvēlēšnau laikā. Zemāk esošajā video Liepiņa "Delfi TV ar Jāni Domburu" debatēs izvērsa asāku diskusiju ar Juri Pūci (AP), mēroties, kuram ir dziļākas zināšanas konkrētajā jautājumā.

Vēstīts, ka Aldis Gobzems ("KPV LV") jau iepriekš paziņoja par savu lēmumu neatbalstīt Kariņa valdību. Sprūdes ierakstu Gobzems komentēja, rakstot, ka "turpinājums joprojām sekos".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdien, 17. janvārī, pēc topošās koalīcijas tikšanās "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs pastāstīja, ka politiskais spēks potenciālajiem sadarbības partneriem piedāvāja jaunu sadarbības līguma redakciju.

"Tas tika saprasts, tas principā tika akceptēts un tiks sadarbības līgumā veikti labojumi, lai precizētu tos procesus, kas nozīmē, ka koalīcijā nākotnē strādās citādāk," prognozēja Zakatistovs.

"KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka politiķi līdz ar jaunās sadarbības līguma redakcijas atbalstīšanu ir virzījušies uz demokrātiju.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!