Foto: DELFI
Pilsētas, pagastu un novadu svētki joprojām rit pilnā sparā. Skan mūzika, smaržo gardumi un ir lustīga kopābūšana ar ģimeni, draugiem un radiem. Portāls "Delfi" aicina savus lasītājus dalīties pieredzē, kur un kā pavadīti šīsvasaras lokālie svētki, sūtot fotogrāfijas.

Attēlus un video, kā arī nelielu stāstu par to, kas pilsētas, novada vai pagasta svētkos bija īpaši iespaidīgs un atmiņā paliekošs, gluži pretēji, ne tik veiksmīgi noorganizēts, gaidīsim e-pastā aculiecinieks@delfi.lv.

Fotoattēli, kā arī apraksti tiks publicēti portāla "Delfi" sadaļā "Aculiecinieks".

Ieskatam: kā rīdzinieki lustējās 2020. gada pilsētas svētkos.

Savukārt ventspilnieki dzīroja šādi:

Zināms, ka šajā nedēļas nogalē, laiksposmā no 21. līdz 23. jūlijam, Tukumā norisināsies viens no šīs vasaras spilgtākajiem un gaidītākajiem notikumiem pilsētā – Rožu svētki.

Rožu svētki Tukumā ir vieni no neparastākajiem svētkiem Latvijā, kuru pamatā ir rozes zieda un dārzu cildināšana. Šogad svētki būs veltīti tieši Tukuma pilsētai. Svētku moto ir "Sapnis par rozi Tukumam". Būs koncerti, velo šovs, vāģu parādi, kā arī virkne citu aktivitāšu.

Šonedēļ apaļu jubileju svin Valmiera. Svinības jau sākušās, un tās turpināsies līdz pat svētdienai, 23. jūlijam. 740 gadu jubilejai par godu Valmieras pilsdrupās skatāms unikāls multimediāls uzvedums "Valmieras dārgumi". Būs mākslinieku plenērs, izzinošas ekskursijas, muzikāli priekšnesumi, lielās galda un izklaides spēles, Rīgas cirks un mākslas darbnīcas, ātruma sacīkstes un vēl daudz kā cita. Plašāk ar vērienīgo svētku programmu vari iepazīties šeit.

Savukārt nākamajā nedēļas nogalē, proti, no 29. līdz 5. augustam svētku kulmināciju piedzīvos Limbažu 800 gades svinības, kas ilgst veselu gadu.

29. jūlijā Limbažu estrādē muzicēs grupa "Skyforger" un vietējā folkloras kopa "Delve". Visu svētku nedēļu Limbažu Lielezerā ikviens ir aicināts doties ekskursijā ar īpašo 800 gades kuģīti.

Svētku galvenā diena ir 5. augusts, kad rosīsies Latvijā lielākais Hanzas tirgus Baumaņu Kārļa laukumā. Būs seno prasmju paraugdemonstrējumi un darbnīcas pilsdrupās. Vakara noslēgumā koncerts Limbažu estrādē, piedaloties Latvijā zināmām mūzikas apvienībām. Svinības noslēgsies 6. augustā, kad uz Lielezera peldošās skatuves muzicēs Valts un Valters Pūces, kā arī aktrise Marija Bērziņa.

Cēsis svinēs 817 gadu jubileju no 28. līdz 30. jūlijam. Galvenajā svētku dienā, sestdienā, 29.jūlijā, notiks tradicionālais mājražotāju un amatnieku tirdziņš uz Rīgas ielas un Līvu laukumā. Paralēli Rožu laukumā notiks Vēsturiskais Hanzas tirgus. Savukārt mākslas telpā "Mala" notiks dizaina tirgus, bet Skola6 pagalmā – krāmu tirdziņš.

Cēsu pilsētas stadionā sestdien un svētdien norisināsies dažādas sporta sacensības un aktivitātes, tostarp pludmales volejbols, 3x3 florbols, basketbols un skrējiens "četri gadalaiki". Sestdienas vakara programma Cēsu Pils parkā piesātināta ar plašu piedāvājumu īsteniem mūzikas baudītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!