Foto: LETA
Ceturtdien pusseptiņos no rīta ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Stabu ielu Rīgā, kur piecstāvu mājā dega otrā stāva dzīvoklis.

No ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki, no kuriem divi cilvēki bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Pulksten 7.51 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Trešdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Krāslavas novada Kalniešu pagastā, kur dega vienstāva māja. VUGD ierašanās brīdī ēkas jumts jau bija iebrucis.

Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Pēc pusnakts VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Trešdien pulksten 22.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas novada Valkas pagastu, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī pie krāsns dega sadzīves priekšmeti, griesti un siena. Notikumā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem.

Pirms VUGD ierašanas no mājas evakuējās seši cilvēki. Iespējamais ugunsgrēka iemesls – krāsns iekurināšanai izmantots benzīns, kā rezultātā uguns izplatījās uz krāsns tuvumā esošām virsmām. Mājoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Ugunsnelaime tika pamanīta, jo bija nostrādājis detektors, kas bija uzstādīts kaimiņu dzīvoklī.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Lavandu ielu Ogrē, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega gāzes apkures katls. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstāva dzīvojamās mājā deg apkures telpa, kurā atradās malkas apkures katls un starpstāvu pārsegums.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Jau ziņots, ka trešdien pulksten 14.30 glābēji saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Inčukalna pagastu, kur noticis satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme.

Ugunsdzēsēji nodeva septiņus cietušos NMPD mediķiem, atvienoja akumulatoru klemmes, izcēla un vieglo automašīnu uz ceļa, ka arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Kopumā pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēma 41 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!