Krievijas vēstniecība Latvijā un Krievijas migrācijas dienests no jauna aicina Latvijā dzīvojošos tautiešus atgriezties dzimtenē, tādējādi realizējot valsts programmu, kurā citās valstīs dzīvojošie krievi tiek aicināti dzīvot Krievijā.

Par to liecina trešdien atsevišķos Latvijā krievu valodā iznākošos laikrakstos ievietotais sludinājums.

"Ja jūs esat Krievijas tautietis un vēlaties piedalīties valsts programmā, tad jums ir jāvēršas Krievijas Federācijas migrācijas dienestā Latvijas Republikā, kur jums bez maksas izskaidros optimālo iespēju, lai varētu pārcelties un iekārtoties darbā [Krievijā], kā arī noformēs speciālu valsts programmas dalībnieka apliecību," teikts sludinājumā.

Tajā norādīts, ka cilvēkam ir tiesības izvēlēties, kurā Krievijas apgabalā tas vēlas dzīvot. Tomēr kā prioritāros rajonus Krievijas valsts ir norādījusi Krasnojarskas, Primorskas un Habarovskas apgabalu, kā arī Amūras, Irkutskas, Kaļiņingradas, Kalužskajas, Ļipeckas, Novosibirskas, Tambovas, Tveras un Tjumeņas apgabalus.

Sludinājumā arī skaidrots, ka programmas dalībnieks un viņa ģimenes locekļiem ir tiesības saņemt valsts garantijas un sociālo atbalstu, tostarp izmaksas, kas saistītas ar pārcelšanos uz jauno mājvietu.

Jau vēstīts, ka šādu programmu Krievija jau realizē ilgstoši. Ne reizi vien tā uz Krieviju aicinājusi Latvijā dzīvojošos krievu izcelsmes iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!