Foto: DELFI Aculiecinieks

Krievija diemžēl bieži vien ir izmantojusi Latvijas nepilsoņu jautājumu manipulāciju un demagoģijas nolūkos, aģentūrai LETA atzina Ārlietu ministrijas (ĀM) vēstnieks preses sekretārs Kārlis Eihenbaums, atsaucoties uz Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova izteikumiem, ka Krievija ir gatava glābt Latvijas nepilsoņus no nabadzības.

Krievija būtu gatava nepilsoņiem piešķirt Krievijas pilsonību un pensiju, tā Vešņakovs svētdien apgalvojis intervijā Latvijas Radio 4. Šādi vēstnieks paskaidrojis Krievijā gatavoto likumprojektu, kas atvieglos Krievijas pilsonības piešķiršanu etniskajiem krieviem, kuri šobrīd dzīvo citās savulaik PSRS teritorijā ietilpstošajās valstīs.

"Tā būtu ārpus Krievijas robežām dzīvojošo tautiešu sociālā aizsardzība, kā arī veicinātu Latvijas nepilsoņu brīvprātīgu pārcelšanos uz Krieviju. Labāk saņemt garantētu pensiju, nevis attapties bez pajumtes," izteicies Vešņakovs.

Par šiem izteikumiem vēstnieks pirmdien saņēmis aizrādījumu no ĀM, norādot, ka viņa augstais diplomātiskais postenis nedod tiesības aizskaroši un maldinoši izteikties par Latvijas iedzīvotājiem.
ĀM preses sekretārs Eihenbaums atzīmēja, ka Latvijā ikviens nepilsonis var iegūt Latvijas pilsonību, turklāt Latvijas pilsoņi un nepilsoņi savās sociālajās tiesībās ir vienlīdzīgi.

"Krievijas puse diemžēl bieži vien ir izmantojusi Latvijas nepilsoņu jautājumu manipulāciju un demagoģijas nolūkos. Mums visiem ir rūpīgi jāturpina analizēt publiskajā telpā izplatītās informācijas par šo un citiem jautājumiem uzticamība, atbilstība realitātei un kritiski jāizvērtē paustās nostājas loģiskais pamatojums," sacīja Eihenbaums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!