Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) uz laiku apturējuši Ērgļu arodvidusskolas, noliktavas ēku, garāžu un angāri izsoli, ņemot vērā pašreizējo situāciju un iespējamo valsts vajadzību pēc papildu telpām, portālu "Delfi" informēja VNĪ valsts loceklis Andris Vārna.

Izsole tika apturēta 2. martā un par kādreizējās skolas ēkām un zemi Oškalna ielā 10 – skolu, dienesta viesnīcu un noliktavu, kā arī zemi 1,5 hektāru apjomā – interesi bija izrādījuši astoņi pretendenti, portālu "Delfi" informē VNĪ. Īpašuma cena no sākotnējiem 30 000 eiro bija palielinājusies līdz 32 tūkstošiem eiro (četri izsoles soļi.

Savukārt par otru īpašuma daļu, kas atrodas Oškalna ielā 14, un ietver darbnīcas, garāžu un noliktavas, interesi izrādījuši 14 pircēji. Līdz izsoles pārtraukšanai 2. martā īpašuma cena no sākotnējiem 60 tūkstošiem eiro bija pacēlusies līdz 70.5 tūkstošiem eiro (21 izsoles solis).

"Ņemot vērā jaunos apstākļus, pieņēmām lēmumu uz laiku apturēt izsoli, līdz situācija nostabilizēsies. Šobrīd apzinām visus VNĪ portfelī esošos īpašumus, lai nepieciešamības gadījumā varam operatīvi reaģēt un piedāvāt atbilstošākos variantus valsts funkciju nodrošināšanai. VNĪ vienmēr ir darījusi visu iespējamo, lai kapitālsabiedrības pārvaldībā esošie īpašumi būtu pārvaldīti atbilstoši labajai praksei un tiktu izmantoti iespējami pilnvērtīgāk, vai nepieciešamības gadījumā atsavināti. Izsludinot Ērgļu arodvidusskolas un tās zemes, kā arī ražošanai piemēroto ēku kompleksa īpašumus, situācija pasaulē un Latvijā bija citādāka, " pauž VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka līdz 21. februārim ikviens varēja pieteikt savu dalību kādreizējās Ērgļu arodvidusskolas ēku – skolas, dienesta viesnīcas un noliktavas, kā arī zemes 1,5 hektāru apjomā – izsolei, kuru bija plānots noslēgt 3. martā. Ēkas sākotnējā vērtība tika noteikta 30 000 eiro apmērā. Šāds novērtējums radīja neizpratni kā sociālo tīklu lietotāju, tā arī pašvaldības pārstāvju vidū.

Ērgļu arodvidusskola rekonstrukciju piedzīvoja laikposmā no 2010. līdz 2012. gadam. Ar Latvijas valsts budžeta programmas Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējumu pusotra miljona eiro apmērā (1 051 876.93 lati) tika atjaunotas dienesta viesnīca un mācību darbnīcas. Pēc remonta, 2013. gadā, Ērgļu arodvidusskola uzvarēja konkursā "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013".

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegto informāciju, Ērgļu arodvidusskola, samazinoties skolēnu skaitam, tika likvidēta 2015. gadā, kad tā tika pievienota ar Priekuļu tehnikumu un turpināja uzņemt un skolot audzēkņus vēl trīs gadus – līdz 2018. gada 1. septembrim. Šajā datumā skolas durvis tika slēgtas pavisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!