Ja Latvijā būtu demokrātiski likumi, tad krievvalodīgo iedzīvotāju intereses pārstāvošā partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) "nenovēršami būtu uzvarējusi aizvadītajās Saeimas vēlēšanās", šādu viedokli Krievijas informācijas aģentūrai ITAR-TASS izteicis eksperts Baltijas jautājumos, kura vārdu aģentūra nemin.
Kā izteicies šis cilvēks, vēlēšanu rezultāti dod plašu vielu pārdomām par "šīs Baltijas republikas" nākotni. Lai gan pašreizējā Latvijas vadība paziņojusi, ka valsts nākotne saistīta ar demokrātiju, dalību Eiropas Savienībā un NATO, tomēr Latvijā notiekošais "izraisa trauksmes sajūtu", paziņojis šis eksperts.

Aģentūras iztaujātais eksperts norādījis, ka PCTVL Saeimas vēlēšanās ieguvusi 24 mandātus un ierindojusies otrajā vietā, savukārt partija "Jaunais laiks" ieguvusi tikai par divām deputātu vietām vairāk, negūstot iespēju patstāvīgi veidot valdību. Taču "nacionālisti no uzvarējušās partijas" nevēlas veidot bloku ar PCTVL, piebildis anonīmais eksperts.

"Bites", kā šī partija bieži tiek dēvēta Latvijā, netiek pieņemtas tāpēc, ka tās it kā velkot valsti uz Austrumu pusi, sacījis eksperts. Viņaprāt šāds skaidrojums neizturot kritiku, jo "tie, kuri balsoja par šo partiju, grib normalizēt attiecības ar Krieviju, nevis pievienoties tai".

"Jaunā laika" un "tam līdzīgu veidojumu" skatījumā šīs partijas galvenais trūkums esot tas, ka viņi "nav latvieši, nespēj un negrib aizmirst krievu valodu", secinājis ITAR-TASS intervētais cilvēks. Ceļš uz varas struktūrām viņiem tiek aizšķērsots vienīgi tāpēc, ka viņus uzskata par "otrās šķiras pilsoņiem", saka anonīmais ziņotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!