Foto: LETA

Krievvalodīgo tiesību aizstāvji - bijušais Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs, kurš novembrī izstājies no partijas "Saskaņas centrs", un "Latvijas Nepilsoņu kongresa" (LNK) aktīvists Aleksandrs Gapoņenko - decembrī ar savām dzīvesbiedrēm noslēguši laulību līgumus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Gapoņenko 5.decembrī Rīgā ar sievu Innu Dovladbekovu noslēdzis laulību līgumu par visas mantas šķirtību. Līgums paredz, ka katrs laulātais patur viņam pirms laulības piederējušo mantu, un katrs laulātais laulības laikā var patstāvīgi iegūt mantu, lietot un rīkoties ar to neatkarīgi no otra laulātā. Šis līgums attiecas arī uz mantu, ko laulātie iegūs pēc šā līguma noslēgšanas katrs uz sava vārda. Visa manta, kas pirms šā līguma noslēgšanas piederēja katram laulātam un tika reģistrēta uz katra laulātā vārda, ir katra laulātā atsevišķā manta.

Savukārt Kravcovs 14.decembrī Liepājā ar sievu Irinu Vīnvalku noslēdzis līgumu par visas mantas kopību, kas ietver nekustamo īpašumu Liepājā, Ganību ielā 188. Īpašums līdz šim Liepājas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā bija reģistrēts uz Valērija Kravcova vārda.

Vaicāts par iemesliem, kādēļ noslēdzis laulību līgumu, Kravcovs īsā telefonsarunā aģentūru LETA informēja, ka plašus komentārus nesniegs. "Laulību līgums, tāpat kā cilvēka svars vai valoda, kādā viņš runā, ir personīga lieta, tādēļ par to nevēlos runāt," sacīja Kravcovs.

Ar Gapoņenko aģentūrai LETA pašlaik nav izdevies sazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!