Foto: F64
Otrdien Rīgas reģionā ļoti nopietnu rokas traumu guvis gadu vecs zēns, kuram uzkritis televizors, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Zēnam roka daļēji norauta, un ātrās palīdzības mediķi mazuli nogādāja slimnīcā.

Vēl vairāki bērni pagājušajā diennaktī guvuši apdegumus. Rīgā ar karstu tēju applaucējies gadu vecs bērns, bet Latgalē kājas apdegumus no karsta ūdens guvis sešus gadus vecs zēns.

Savukārt Zemgalē deviņus mēnešus veca meitene rāpojusi pa grīdu un paņēmusi mutē skaidu no malkas, kas iekļuvusi meitenītes elpceļos. Mediķi meiteni hospitalizēja.

Mediķi atgādina, ka mazus bērnus nedrīkst atstāt bez uzraudzības. Savukārt, ja bērns guvis termisku apdegumu, pieaugušajiem jāatceras, ka nekavējoties jādzesē apdeguma vieta zem vēsa, tekoša ūdens. Svarīgākais ir pārtraukt karstuma ietekmi uz bērna ādu un dziļākajiem audiem, lai mazinātu apdeguma sekas. Ja apdegums ir lielāks par bērna plaukstu, jāizsauc ātrā palīdzība, zvanot uz numuru 113.

Dažādas traumas vakar guvuši arī pieaugušie. Zemgalē suns sakodis 79 gadus vecas sievietes seju, roku un plecu. Savukārt kādam 59 gadus vecam vīrietim mazdēls ar āmuru iesitis pa galvu. Cietušajām tika konstatēta sistā brūce galvā, taču no hopitalizācijas viņš atteicies.

Kopumā pagājušajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes devušies uz 1099 izsaukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!