Foto: F64

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) cer, ka pēc aizvadītās nedēļās notikumiem nevienam no koalīcijas partneriem nav "parādījusies asins garša".

Intervijā Latvijas Radio premjers norādīja, ka patlaban koalīciju veidojošie spēki nav pauduši bažas par valdības stabilitāti. "Mums priekšā ir valsts budžeta pieņemšana. Tuvākais laiks parādīs, kā ir praksē. Ceru, ka nekāda asins garša nav parādījusies," sacīja Kučinskis.

Runājot par situāciju valsts pārvaldē, premjers norādīja, ka pēdējos gados tajā strādājošie ir bijuši paklausīgi un bez savas domāšanas. "Ja mēs gribam spēcīgu valsts pārvaldi, jāveicina izmaiņas. Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un Maksātnespējas aģentūrā jāveido lielāks atalgojums, lielāka pastāvība," pauda premjers.

Savukārt runājot par Valsts vides dienesta (VVD) vadītāju Ingu Koļegovu, kura tika virzīta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam, valdības vadītājs apliecināja, ka neliks nekādus šķēršļus par veiktajām pārbaudēm.

Jau vēstīts, ka piektdien Koļegova nolēma atsaukt savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam. Šādu soli viņa pamatoja ar to, ka kandidēšanas laikā viņas tuvinieki piedzīvoja nopietnu emocionālu spiedienu un viņas kandidatūras apspriešana ir vairojusi pretrunas valdošās koalīcijas partiju starpā. "Liekas, ka diskusiju patiesie iemesli ir saistīti ar politiķu redzamajām, bet biežāk, neredzamajām interesēm un tām nav nekāda sakara ar manu profesionālo spēju vērtēšanu. Tas man nav pieņemams," skaidroja Koļegova.

Tāpat jau vēstīts, ka "Vienotības" iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. Viņas kandidatūru VID vadītāja amatā atbalstīja ZZS un NA, kuri pauda gatavību Koļegovu amatā apstiprināt arī pēc nedēļas, kad lēmums tika atlikts. Uzreiz pēc valdības lēmuma atlikt apstiprināšanu, Koļegova apliecināja, ka joprojām ir gatava kļūt par VID vadītāju, tomēr vēlāk domas mainīja un piektdien iesniegumā finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) norādīja, ka atsauc savu piekrišanu pārcelšanai uz VID vadītājas amatu, lai arī šī viņai neesot viegla izvēle.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzsvēris, ka uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!