Foto: LETA

Prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien plāno koalīcijas partneriem piedāvāt jaunās valdības deklarācijas projektu.

Kučinskis trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē sacīja, ka ceturtdien elektroniski izsūtīs pirmo deklarācijas uzmetumu, savukārt piektdien aicinās koalīcijas partnerus uz sarunām, lai deklarāciju pilnveidotu.

Politiķis arī izteicās, ka būtu priecīgs, ja ar ieteikumiem par to, ko vajadzētu iekļaut nākamās valdības deklarācijā, klajā nāktu arī opozīcijā esošie politiskie spēki.

"Ir lietas, kur nevar dalīt pozīciju un opozīciju," viņš pauda.

Jau vēstīts, ka Kučinskis iepriekš sacīja, ka topošās valdības deklarācijā iecerēts paust noraidošu attieksmi pret turpmāku bēgļu uzņemšanu.

Tāpat nākamās valdības uzdevums būs lielākas uzmanības pievēršana Latvijas tautsaimniecības un ekonomikas attīstībai. Kučinskis uzsvēra, ka ir jāveicina kopīgs darbs investīciju piesaistē jo šobrīd gan pašvaldības, gan valsts "katra runā savā valodā".

Liela uzmanība būs jāpievērš valsts rīcībā esošo resursu taupīšanai un to efektīvai izmantošanai. "Mums ir daudz neizmantotas iespējas, kas ir attiecas uz mūsu dabas iespējām. Tas pats saistās ar zinātni un to, ko mums dod bioekonomikas attīstība - dabas resursu izmantošana, piesaistot arī zinātni," pauda premjera amata kandidāts.

Pagaidām tikai Nacionālā apvienība ir pieņēmusi oficiālu lēmumu strādāt Kučinska valdībā. "Vienotība" ir paziņojusi, ka vēlas strādāt esošajā koalīcijā, tomēr uzstāj uz sarkanajām līnijām ministriju sadalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!