Foto: Saeimas administrācija

Politisko partiju apvienības "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) otrdienas sarunā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pieminējusi arī Saeimas atlaišanas scenāriju, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāmā" atzina ZZS premjerministra amata kandidāts Māris Kučinskis.

Gadījumā, ja turpinātos situācija, ka vadošās partijas iespējamie premjera amata kandidāti pēc pārdomām atsakās no kandidēšanas, nekas cits neatliktu, kā atlaist parlamentu, vērtē Kučinskis, kā piemēru minot "Vienotība" pārstāvi un līdzšinējo finanšu ministru Jāni Reiru.

Savukārt vaicāts par iemesliem, kāpēc viņa pārstāvētā partija tik ļoti vēlas iegūt ietekmi pār Satiksmes ministriju, Kučinskis skaidroja, ka tas saistīts ar pēdējā laika notikumiem, kā skaļāko minot vilcienu iepirkumu. Viņš skaidroja, ka iepriekš vairākkārt ministrijas līdzšinējā vadība bija solījusi, ka vilcieni "būs, būs, bet atkal nav".

Savukārt uz komentāru par Satiksmes ministrijas lielajām finansēm, Kučinskis sacīja, ka tā kā ministrija sadala lielu naudu, tad tā vēl kārtīgāk jāuzrauga. "Naudīga vai nenaudīga. Tā objektīvi ir naudīga, jo viens vilciens maksā tik, cik viena daudzdzīvokļu māja. Ir liela nauda, tāpēc jāseko līdz," atbildēja premjerministra amata kandidāts.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka otrdien Valsts prezidents uz sarunu aicinājis gan ZZS premjerministra amata kandidātu Kučinski, gan "Vienotība" kandidātu – Kārli Šadurski. Otrdien Vējonis nenāca klajā ar lēmumu virzīt Ministru prezidenta amatam kādu no abiem kandidātiem. Plānots, ka tas varētu notikt trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!