Foto: F64

Premjerministra amata kandidāts Māris Kučinskis pēdējo 14 gadu laikā dažādām partijām ziedojis kopumā 9568 eiro, kas ir puse no limita, ko persona drīkst gada laikā atvēlēt politiskajiem spēkiem, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā atrodamā informācija.

Informācija par ziedojumiem ir pieejama no 2002. gada. Pirms tam par partiju finansēšanas kontroles jautājumiem atbildīgā iestāde - KNAB - vēl nebija izveidota.

Kučinskis vairākus gadus bija Tautas partijas biedrs un šai partijai ziedojis trīs reizes. Vienu nelielu ziedojumu atvēlējis partiju apvienībai "Par Labu Latviju", savukārt sešas reizes viņš pārskaitījis dažādas summas Zaļo un zemnieku savienībai, no kuras saraksta tika ievēlēts pašreizējā Saeimā.

Pēdējais ziedojums 1000 eiro apmērā veikts pērn oktobrī sevis pārstāvētajai Liepājas partijai.

Likums paredz, ka kopējās vienas fiziskas personas iemaksas kalendārā gada laikā vienai partijai nedrīkst pārsniegt 50 minimālo mēnešalgu apmēru - 18 000 eiro.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis vakar pēc tikšanās ar partijas "Vienotība" potenciālo premjera amata kandidātu Kārli Šadurski un Kučinski nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Partija "Vienotība" pēc valdes un Saeimas frakcijas kopsēdes vēl nesolīja atbalstu Kučinskim, taču pauda gatavību piedalīties valdības veidošanas sarunās.

Kučinskis ir nosūtījis oficiālu uzaicinājumu "Vienotībai" uz sarunām pirmdien par Ministru kabineta veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!