Foto: LETA
autas partijas (TP) biedrs Māris Kučinskis, aicinot atbalstīt TP partijas likvidēšanu, norāda, ka septiņi mēneši Saeimas opozīcijas darbā nav pietiekams laiks sabiedrības uzticības atgūšanai.

"Apzinoties, ka ar septiņu mēnešu darbu Saeimas opozīcijā ir bijis par maz, lai ar profesionālu darbu atgrieztu zaudēto sabiedrības uzticību, mums vairāk nav tiesību pievilt savus biedrus un aicināt [Tautas partiju] piedalīties vēlēšanās, kuras to vienkārši apstiprinātu," sestdien TP kongresā pauda Kučinskis.

"Palikt partijai, kura eksistē ārpus lielās politikas, nozīmē pievilt visus tos cilvēkus, kuri ir tautas partijā tieši dēļ nacionālām, konservatīvi labējām vērtībām, kuras vienmēr ir dominējušas partijas cilvēku domās un centienos. Mēs nedrīkstam pakļaut labēji konservatīvu politiku draudam to apšaubīt tikai tāpēc, ka apšaubīta ir ticība partijai, kura to piedāvā," teica politiķis.

Viņš uzsvēra, ka partijas vērtība joprojām ir cilvēki, kuri šajos gados ir saliedējušies, kļuvuši par draugiem un domubiedriem.

"Biedri, kuri ir šeit, tāpēc, ka viņu idejas ir tās, kuras savos uzskatos Tautas partija nav mainījusi visus šos 13 gadus, kāpēc mēs esam iestājušies tieši Tautas partijā. Es runāju par nacionālu, labēju un konservatīvu politiku. Es runāju par mūsu cilvēku profesionalitāti un rīcībspēju. Gan valsts augstākajās pārstāvniecībās, gan pašvaldībās. To neviens no mums nedrīkst pazaudēt," sacīja Kučinskis.

Jau vēstīts, ka TP vadītājs Andris Šķēle sestdien kongresā aicināja klātesošos balsojumā atbalstīt partijas valdes vienbalsīgu lēmumu par TP darbības beigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!