Viens no valsts a/s "Latvijas kuģniecība" (LK) potenciālajiem privatizētājiem bija itāliešu kompānija "D'Amico Group" un tā vēlas turpināt dalību LK privatizācijā. Tā ceturtdien Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā pauda kompānijas pārstāvji.
Parādīties atklātībā "D'Amico" mudināja presē notiekošās diskusijas ap LK, kas, pēc uzņēmuma pārstāvju domām, ir spekulatīvas un var negatīvi ietekmēt valdības lēmumu par iespēju turpināt LK privatizāciju. Televīzijas raidījumā kompānijas pārstāvji arī uzsvēra, ka "D'Amico" vēlas turpināt dalību privatizācijas procesā un cer, ka valdība nesāks visu no jauna. Tādā gadījumā itālieši no spēles izstāšoties.

"Ja "D'Amico" izstāsies, tā iespējams būs pēdējā lielā rietumu kompānija, kas izrāda interesi par LK, ja process sāksies no jauna, var palikt tikai viens pretendents, kas, visticamāk, būs no Krievijas," sacīja kompānijas pārstāvji. Tāpat norādīts, ka "D'Amico" bija gatavi laikā pārskaitīt drošības naudu piecu miljonu ASV dolāru apjomā, taču kompāniju neapmierināja "Latvijas Krājbankas" kredītrisks, kā arī fakts, ka "juridiski netika noteikta naudas tālākā plūsma".

Itāliešu kompānija arī aicina valdību pagarināt drošības naudas iemaksas termiņus, nosakot juridiskos un kredītriskus, kā arī pagarināt datu izpētes laiku. Kompānija vēloties izveidot pasaulē lielāko tankkuģu grupu. "D'Amico" ir arī informēts, ka viņu konkurents ir kāda arābu firma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!