Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas novada pašvaldībā no AS "Sadales tīkls" saņemta informācija, ka elektropadeve pilsētā varētu tikt atjaunota tuvākās stundas laikā. Postījumi spēcīgā vēja dēļ Kuldīgā pagaidām nav konstatēti, izņemot nogāztus kokus un zarus.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam") informēja, ka jau pirms kāda laika AS "Sadales tīkls" solīja atjaunot elektrību pēc stundas, bet tas attiecas uz Kuldīgas pilsētu, kur elektropadeve saistīta ar Ventspils līniju. Savukārt pagastos elektropadeve tiktu atjaunota vēlāk, kad arī būs vairāk skaidrības par bojājumiem. Elektropadeve bija pārtrūkusi visā Kuldīgas novadā.

Ūdens un siltumapgāde Kuldīgā ir nodrošināta, taču ir problēmas ar ēdināšanu bērnudārzos, tāpēc vecākiem ieteikts iespēju robežās šodien neatstāt bērnus dārziņos. Kā pozitīvu apstākli Bērziņa vērtēja to, ka skolēniem patlaban ir brīvlaiks.

Arī slimnīca turpina darbu, informēja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja. Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis informēja, ka slimnīcā elektrības nav, tā darbojas ar ģeneratoru palīdzību.

Mobilo telefonu sakari arī ir apgrūtināti, - aģentūrai LETA vairākkārt pārtrūka saruna ar slimnīcas vadītāju.

Kā ziņots, spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde šorīt traucēta vairāk nekā 100 000 mājsaimniecību, vislielākās problēmas novērojamas Kurzemē - Ventspils, Kuldīgas un Dundagas pusē, informēja AS "Sadales tīkls" preses sekretāre Ilze Rubene.

Naktī no Kurzemes uz Vidzemi Latvijai pāri traucās vētra, kas nu pamazām sākusi zaudēt savu spēku. Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, līdz plkst.2 stiprākās vēja brāzmas - 30 metri sekundē - fiksētas Ventspilī un Liepājas ostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!