Līdz 20.jūnijam Kuldīgā norit Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) glezniecības studentu plenērs, kurā šogad piedalās mācībspēki un studenti arī no Lietuvas, Igaunijas un Somijas mākslas akadēmijām.

Noslēgums plānots 20.jūlijā Mākslinieku rezidences galerijā Pils ielā 2, kur varēs aplūkot plenēra gaitā tapušos darbus, informēja Kuldīgas novada dome.

LMA glezniecības studentu vasaras plenēri Kuldīgā un tās apkārtnē ir vēsturiska tradīcija. Latviju plenērā pārstāv 30 LMA studenti, radošās meistardarbnīcas vadīs izcili Latvijas gleznotāji, LMA mācībspēki Ivars Heinrihsons, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Aleksejs Naumovs un Andris Vītoliņš, kā arī lektors Petri Hitonens (Petri Hytönen) no Somijas, gleznotāja Pille Johansone (Pille Johanson) no Tartu, lektore Marija Marceļionīte-Paļuke (Marija Marcelionytė-Paliukė) un māksliniece, laikmetīgās mozaīkas pasniedzēja Ieva Skaurene (Ieva Skauronė).

Tomēr šogad plenēra ideja ir aicināt katru profesionālo mākslinieku – meistardarbnīcas vadītāju – izvirzīt savu konceptuālu ideju nedēļas darbam ar studentiem, tādējādi nedaudz distancējoties no pilsētas šarmanto ainavu pārsvara noslēguma izstādē.

Šī projekta mērķis ir ne tikai veicināt tehnisku iemaņu un glezniecības prasmju pilnveidošanu, bet arī risināt konceptuālus uzdevumus un iegūt pieredzi, strādājot starptautiskā komandā. Tāpat kā pērn, arī šogad projekta norise Kuldīgā būs ieguvums Kuldīgas Mākslas skolas audzēkņiem, kuriem būs iespēja pievienosies LMA studentiem kopīgam darbam plenērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!