Foto: Publicitātes foto
Latvijas Mākslas akadēmijas un Kuldīgas mākslinieku rezidence uzsāku projektu, kas kopā saved vietējos uzņēmējus ar māksliniekiem, lai radītu jaunus tirgus produktus. Projekta pirmie rezultāti gaidāmi jau šovasar, portālam "Delfi" pastāstīja Kuldigas novada pašvaldības pārstāve Signeta Reimane.

Lai smeltos vairāk ideju ambiciozajai iecerei, projekta "Māksla un tehnoloģijas" dalībnieki februāra beigās devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Ūlovstrēmas pilsētu Zviedrijā.

Ūlovstrēmas Mākslinieku rezidence īsteno apjomīgus projektus radošo industriju jomā, lai veicinātu reģiona nodarbinātību un ekonomisko izaugsmi. Izmantojot māksliniecisko potenciālu un radoši pielietojot reģionā esošās darbnīcas, rūpnīcas, aprīkojumu un tehnoloģijas, tiek stratēģiski plānota 1000 jaunu darbavietu izveide.

Ūlovstrēmas pašvaldībai ir izdevies projektā "Māksla un tehnoloģijas" iesaistīt arī pazīstamā autoražotāja "Volvo" tehnoloģiju izpētes institūtu.

"Brauciens bija iedvesmojošs un izveidojās labas sadarbības attiecības," atzīst Kuldīgas Mākslinieku rezidences vadītāja Ilze Supe. "Arī Kuldīgā esam iecerējuši veidot līdzīgu sadarbību ne tikai ar amatniekiem, bet arī ar vietējām ražotnēm," teic I. Supe.

Arī šovasar Kuldīgā noritēs starptautiskais studentu glezniecības plenērs Kuldīgā. Tajā piedalīsies studenti un pasniedzēji no Lietuvas, Somijas un Igaunijas mākslas akadēmijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!