Foto: Facebook
Desmit mazi, strīpaini rukšķētāji un lielā mežacūku māte "paviesojušies" Šmerļa kapos, liecina Rīgas mēra Nila Ušakova ieraksts viņa sociālā tīkla "Facebook" kontā zem fotogrāfijas, kurā redzama kuplā dzīvnieku saime.

"Tā, lūk, izskatās mežacūku saimes foto Šmerļa kapos… Droši vien nāksies tās visas kaut kādā veidā akurāti noķert un izvest uz mežiem ārpus Rīgas robežām,'' rakstījis Ušakovs, norādot, ka zvēri pilsētā ienākuši tādēļ, ka Rīgas meži ir labā stāvoklī, "kā saka speciālisti – komfortabli".

Tiesa gan, risinājums "mežacūku problēmai" joprojām nav rasts, kā norāda Ušakovs: "Jautājums ir tikai par to, kā mežacūkas noķert. Iepriekšējās divas pusi nakts dzenāja gan policisti, gan veterināri, gaidīja, kamēr iedarbojas miegazāles. Paveicās, ka tas notika naktī, nevis dienā."


Jau vēstīts, ka divas mežacūkas sestdien, 2.maijā, ap pulksten 5:30 manītas pilsētas videonovērošanas kamerā. Pēcāk pašvaldības policijas darbinieki sadarbībā ar speciālistiem no veterinārās klīnikas "Dr.Beinerts" tās neitralizēja un nogādāja Ķekavas mežos.

Mežacūku iespējamo radīto postījumu un apdraudējuma novēršanai Rīgas pašvaldībā plānots izveidot Medību koordinācijas komisiju, kas izvērtēs piemērotākos šo dzīvnieku populācijas mazināšanas variantus. Komisija gan pagaidām vēl ir tapšanas procesā.

Iepriekš ziņots, ka līdz šim Rīgas parkos nekādi mežacūku radīti bojājumi nav atklāti, un tādēļ pagaidām nav veikti preventīvie darbi šo meža iemītnieku atbaidīšanai, pastāstīja "Rīgas mežu" valdes loceklis Uldis Zommers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!