Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas prezidenti Egils Levits, Kersti Kaljulaida un Gitans Nausēda nākamajā ceturtdienā, 25. jūnijā, tiksies Sāmsalā, Kuresārē, lai apspriestu Baltijas valstu sadarbību Eiropas Savienībā, reģionālas drošības jautājumus, vides problēmas un jaunā koronavīrusa pandēmijas sniegtās mācībstundas.

Kuresāres centrālajā laukumā paredzēta oficiāla prezidentu sagaidīšanas ceremonija, viņu tikšanās un preses konference.

Latvijas un Lietuvas prezidenti šai dienā arī iestādīs kokus Kuresāres pils parkā un vēlāk visi valstu vadītāji kopīgi apmeklēs Kāli meteorīta krāteri.

Kuresāre izraudzīta par tikšanās vietu, lai pievērstu uzmanību iespējai šovasar ceļot pa Baltijas valstīm un atklāt tur skaistas un interesantas vietas, norāda Igaunijas prezidentes preses dienests.

Kā pastāstījis Kaljulaidas ārlietu padomnieks Lauri Kūzings, Baltijas valstu prezidenti plāno pārrunāt visu līmeņu koordināciju pandēmijas laikā, ko var uzskatīt par krīzes laika veiksmes stāstu ārpolitikā.

"Tas neapšaubāmi mūs satuvinājis un stiprinājis savstarpējo uzticēšanos, kas varētu kļūt par labu pamatu, risinot dažus aktuālus jautājumus tādās jomās kā enerģētika un transports, kur sadarbība ir neizbēgama, izdevīga visām pusēm un vairo drošību reģionā," viņš norādījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!