Foto: DELFI Репортер
Svētdien Kurzemē izsludināts oranžais laika apstākļu brīdinājums, bet visā pārējā Latvijas teritorijā - dzeltenais, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija (LVĢMC).

Kurzemes teritorijā izsludināts oranžais laika apstākļu brīdinājums. Tas nozīmē to, ka laikapstākļi var būt bīstami, radīt postošas sekas un zaudējumus.

Savukārt pārējā Latvijas teritorijā ir izsludināts dzeltenais brīdinājums, kas nozīmē to, ka laika apstākļi būs pasliktināti.

LVĢMC mājaslapā esošā informācija liecina, ka cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, plānjot aktivitātes, kuras var ietekmēt laika apstākļi. Tāpat cilvēki aicināti sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Pēcpusdienā, sākot no Kurzemes, dienvidu puses vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un Latvijas rietumu un centrālajos rajonos brāzmās sasniegs 17-22 metriem sekundē, bet jūras piekrastē 25-26 metriem sekundē.

Rīgā laika periodā no plkst. 17:00 līdz plkst. 22:00 rietumu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē.

Jau ziņots, ka ciklons, kas tuvojas Latvijai, Zviedrijā atnesis vēja brāzmas līdz 38 metriem sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!