Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī Kurzemē mediķu palīdzība bijusi nepieciešama kādai 74 gadus vecai sievietei, kura mitinājusies neapsildītā dzīvoklī, gūstot ķermeņa atdzišanu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Sieviete dzīvojusi sociāli nelabvēlīgos apstākļos un mediķi viņu nogādājuši slimnīcā.

Tāpat ķermeņa atdzišanu guvis un slimnīcā nonācis kāds 25 gadus vecs vīrietis, kurš nezināmu iemeslu dēļ ielēcis kanāla ūdenī, savukārt Vidzemē ar neilga laika starpību atkārtoti slimnīcā nonācis 18 gadus vecs jaunietis. Pirms svētkiem jaunietis valkājis nepiemērotus apavus, gūstot kājas apsaldējumus, kā rezultātā nonācis slimnīcā un arī aizvadītajā diennaktī jaunietis atkāroti nonācis slimnīcā ar kāju apsaldējumiem, jo atkārtoti nebija lietojis laika apstākļiem piemērotus apavus.

Savukārt Rīgā nopietnus kājas apsaldējumus ar audu atmiršanas pazīmēm guvis kāda 47 gadus veca sieviete.

Dažādas traumas guvuši arī cilvēki, krītot uz slidenām ielām. Rīgā slimnīcā nogādāts 46 gadus vecs vīrietis, kurš kritis uz slidenas ietves un lauzis kāju, bet Zemgalē 82 gadus veca sieviete guvusi gūžas traumu, krītot uz slidena trotuāra. Tajā pašā laikā Rīgā 79 gadus vecam vīrietim no mājas jumta uzkritis virsū atlikušais sniega un ledus gabals, kā rezultātā vīrietis guvis smadzeņu satricinājumu un nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis 1390 izsaukums no kuriem 165 gadījumi bijuši saistīti ar dažādu traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!