Foto: F64
Svētdienas rītā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu Kurzemē un vietām Latvijas centrālajā daļā, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļos" (LVC).

Šorīt braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos: Ainažu virzienā no Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem; Siguldas virzienā no Cēsu pagrieziena līdz Raunas pagriezienam; Uz Rīgas apvedceļa no Salaspils līdz Babītei; Bauskas virzienā no Rīgas līdz Iecavai; Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai; Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam un no Anneniekiem līdz Grobiņai; Ventspils virzienā no Strazdes līdz Ventspilij.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana Kurzemē, Rīgas, Gulbenes un Madonas apkaimēs.

Sākot no 3:30 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 38 ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic sniegoto ceļa posmu tīrīšanu un kaisīšanu.

LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Autobraucēji aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem, zvanot uz diennakts tālruni 80005555, kā arī LVC ''Twitter'' un ''Facebook'' kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!